Acasă Evenimente Rapiditate și eficiență în intervenția pompierilor după explozia de butelie din Giarmata

Rapiditate și eficiență în intervenția pompierilor după explozia de butelie din Giarmata

563
0

 

 

Într-o misiune deosebit de delicată, Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara a intervenit prompt și eficient în urma unei explozii de butelie produsă în data de 08.12.2023, la ora 11:56, la etajul 1 al unui imobil situat pe strada Industriilor, în localitatea Giarmata.

Alerta a fost recepționată prin apelul de urgență SNUAU 112, iar echipajele de intervenție au fost imediat mobilizate. La fața locului au fost trimise trei autospeciale de stingere, o autoscară mecanică, trei echipaje SMURD cu unul având un medic, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, două ambulanțe SAJ, una dintre ele cu medic, și un microbuz de transport persoane din cadrul Detașamentului 2 Timișoara. Pompierii voluntari ai comunei Giarmata au oferit sprijin în această misiune deosebit de complexă.

Deși explozia nu a fost urmată de incendiu, intervenția a fost crucială pentru gestionarea situației și acordarea de asistență victimelor. Un total de 45 de persoane s-au autoevacuat, iar patru victime (2 adulți și doi minori din apartamentul afectat) au fost identificate și tratate la fața locului de către echipele medicale.

Evenimentul a afectat două apartamente, pe o suprafață de aproximativ 20 mp fiecare, iar coordonarea s-a făcut în strânsă colaborare cu distribuitorul rețelei de gaze naturale și Inspectoratul de Stat în Construcții Timiș.

Este remarcabil faptul că echipajele de intervenție au reușit să gestioneze situația cu succes, prevenind extinderea daunelor și acordând asistență medicală celor afectați. Această misiune subliniază importanța pregătirii și colaborării între serviciile de urgență pentru a asigura siguranța comunității.

Articolul precedentEditura „Victor Babeş” – 15 ani de excelență în promovarea culturii și științei
Articolul următorMagia Poveștilor Prin Teatrul de Păpuși: O Aventură Memorabilă la Căminul Cultural din ȘAG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.