Acasă Social România Înregistrează Cea Mai Scăzută Rată de Recidivă în Ultimii Zece Ani

România Înregistrează Cea Mai Scăzută Rată de Recidivă în Ultimii Zece Ani

21
0

 

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a făcut o declarație remarcabilă vineri, la Timișoara, în cadrul ceremoniei de aniversare a 10 ani de funcţionare a Programului de reeducare „O zi cu tata”. Potrivit ministrului, România se poate mândri cu cea mai scăzută rată de recidivă din ultimii zece ani.

Ceremonia a avut loc în colaborare cu Federația Creștină pentru Educație și Acțiuni Sociale, în parteneriat cu Penitenciarul Timișoara, unde programul a fost implementat cu succes. Programul „O zi cu tata” este dedicat reeducării persoanelor aflate în sistemul penitenciar, oferindu-le oportunități de învățare și reintegrare socială.

Afirmația Ministrului Justiţiei evidențiază eforturile susținute pentru reabilitarea persoanelor condamnate și reintegrarea lor în societate. Rata scăzută de recidivă reflectă eficacitatea programelor de reeducare și angajamentul autorităților pentru construirea unui sistem penitenciar orientat către recuperare și prevenție.

Initiativele menite să ofere o a doua șansă persoanelor care au săvârșit infracțiuni și să le sprijine reintegrarea socială devin tot mai importante în contextul construirii unei societăți mai echitabile și compasionale. Apreciem eforturile depuse de Ministerul Justiției și partenerii săi în promovarea unui sistem penitenciar care pune accent pe reabilitare și schimbare pozitivă.”

Articolul precedent“Simpozionul Științific Internațional: Tinerii Cercetători Adună Idei și Experiențe în Cadrul Universității de Științele Vieții ‘Regele Mihai I’ din Timișoara
Articolul următorSolicitarea de Urgență la Academia de Poliție: Studenți Afectați de Infecție și Condiții Nesanitare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.