Acasă Social Dimitrie Popescu – Un Campion Olimpic și Mentor Apreciat al Canotajului Românesc,...

Dimitrie Popescu – Un Campion Olimpic și Mentor Apreciat al Canotajului Românesc, A Plecat Prea Devreme la Doar 62 de Ani

107
0

 

 

Federația Română de Canotaj aduce vești triste din lumea sportului, anunțând decesul campionului olimpic Dimitrie Popescu, la vârsta de 62 de ani. Unul dintre cei mai mari canotori din istoria României s-a stins din viață, lăsând în urmă o carieră strălucitoare și o amprentă importantă în lumea canotajului.

Momentul de glorie al lui Dimitrie Popescu a fost la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992, unde a cucerit titlul olimpic în proba de patru rame cu cârmaci (4+). De asemenea, la aceeași ediție a JO, a adăugat și medalia de bronz în proba de doi rame cu cârmaci (2+). Performanțe remarcabile au fost înregistrate și la JO din 1984, unde a obținut medalia de argint în proba de dublu rame, precum și la JO din 1988, cu o altă medalie de argint în proba de patru rame.

Cariera sa a fost presărată și cu victorii la Campionatele Mondiale, devenind campion mondial în 1989 la patru rame și adjudecându-și medaliile de argint la dublu rame în 1985 și 1996.

După retragerea din activitatea competițională, Dimitrie Popescu a devenit antrenor, contribuind la dezvoltarea viitoarelor generații de canotori. A activat ca antrenor la CSA Steaua și, începând din 1997, a fost implicat în pregătirea lotului olimpic de canotaj al României.

Mai mult decât un sportiv desăvârșit, Dimitrie Popescu a fost un mentor și o figură emblematică a canotajului românesc. Titlurile de Maestru al Sportului și Maestru Emerit al Sportului au reprezentat recunoașterea meritată a contribuției sale semnificative la sportul național.

Decesul a survenit în locuința personală de la Bușteni, la doar câteva zile după ce Dimitrie Popescu participase la Campionatul Național de Fond de la Snagov. Federația Română de Canotaj transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate și roagă ca Dumnezeu să-l odihnească în pace. 🖤🙏🏻

Articolul precedentPerformanțe de Top pentru Canotorii CSU Politehnica Timișoara la Campionatul Național de Fond, Seniori
Articolul următorCupa Libertății – memorialul Vasile Balmuș, ajunsă la cea de-a 33-a ediție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.