Acasă Evenimente Operațiune Împotriva Traficanților de Droguri: Percheziții și Arestări

Operațiune Împotriva Traficanților de Droguri: Percheziții și Arestări

102
0

 

 

La data de 9 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, alături de procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au desfășurat o amplă acțiune, efectuând 15 percheziții domiciliare în județele Timiș și Cluj. Acestea au vizat persoane suspectate de trafic de droguri de risc și mare risc, precum și de efectuarea, fără drept, a operațiunilor cu substanțe cu potențial psihoactiv și deținerea ilegală de droguri de mare risc pentru consum personal.

Investigațiile au dezvăluit că, în perioada noiembrie 2022 – septembrie 2023, suspecții ar fi gestionat, intermediat și vândut repetat droguri de risc, mare risc și substanțe psihoactive (cum ar fi canabisul, 3-CMC, cunoscut sub numele de cristal și 2-MMC) către consumatori din județul Timiș. Tranzacțiile presupuneau sume între 200 și 500 de lei.

Unul dintre suspecți este acuzat și deținerea ilegală, în scop personal, a diverselor cantități de droguri de mare risc (cocaină și 3-CMC, cunoscut sub numele de cristal).

Polițiștii au pus în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară, descoperind și confiscând aproximativ 100 de grame de substanță cristalină 2-MMC și 30 de grame de 3-CMC (cristal), cântare de precizie, cu urme de substanță, mai multe cutii ce conțineau pungi de dimensiuni mici cu sistem de închidere tip zip-lock noi, 10 telefoane mobile, sume de bani și alte mijloace de probă.

La 9 noiembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a 6 persoane pentru 24 de ore. În urma deciziei judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, patru dintre acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, iar pentru celelalte două s-a instituit măsura arestului la domiciliu.

Suportul de specialitate pentru această acțiune a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, beneficiind și de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și al jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara.

Este important de subliniat că, pe toată durata procesului penal, persoanele investigate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, inclusiv prezumția de nevinovăție.

Articolul precedentOportunitate de Afacere la Aeroportul Internațional Timișoara: Licitație pentru Închirierea Spațiilor RENT-A-CAR
Articolul următorPrimarul Comunei Giroc Anunță Achiziționarea unui Teren pentru un Parc Nou

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.