Acasă Social Abonamente Facebook și Instagram: O alternativă fără reclame și date colectate

Abonamente Facebook și Instagram: O alternativă fără reclame și date colectate

148
0

 

 

În România, utilizatorii rețelelor sociale Facebook și Instagram primesc acum notificări de la Meta, compania mamă, cu privire la posibilitatea de a se abona la o versiune fără reclame și fără colectarea datelor personale. Această mișcare vine ca răspuns la schimbările legislative în Uniunea Europeană și se constituie ca o opțiune pentru cei care doresc o experiență mai privată pe aceste platforme.

Utilizatorii care accesează Facebook sau Instagram sunt întâmpinați cu un mesaj care oferă două alternative: să continue să folosească produsele Meta gratuit, cedând datele personale în schimbul conținutului fără reclame, sau să se aboneze la un pachet lunar de 69,99 de lei, care le asigură o experiență fără reclame și fără colectarea datelor lor. Această decizie vine în conformitate cu Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR) al Uniunii Europene, care impune restricții asupra folosirii datelor personale în scopuri publicitare.

Opțiunea de abonament, care acoperă atât Facebook, cât și Instagram, vine ca o soluție pentru utilizatorii care doresc să păstreze controlul asupra datelor lor și să scape de reclamele intrusive. Meta asigură că cei care optează pentru acest abonament vor beneficia de o experiență mai privată și vor fi feriți de publicitatea intruzivă în fluxul lor de știri.

Această schimbare ar putea reprezenta o tranziție semnificativă în lumea rețelelor sociale și ar putea redefini modul în care utilizatorii se raportează la întimitate și publicitate pe platforme precum Facebook și Instagram. Cu această opțiune de abonament, Meta caută să ofere o alternativă viabilă și transparentă pentru utilizatorii din România și din întreaga Uniune Europeană.

Articolul precedentPregătiri pentru Marele Eveniment din 2024: Montarea Scenei de Mari Dimensiuni pe Aerodromul Cioca
Articolul următorIulius Town deschide sezonul reducerilor de până la 90% cu Black Friday!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.