Acasă Evenimente Transfăgărășan și Transalpina se închid începând de luni din cauza condițiilor meteorologice

Transfăgărășan și Transalpina se închid începând de luni din cauza condițiilor meteorologice

186
0

 

 

Iarna și-a făcut simțită prezența în România, aducând cu ea condiții meteorologice dificile și provocatoare. Ca măsură de precauție și pentru siguranța participanților la trafic, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat vineri că circulația pe cele două celebre trasee montane, Transfăgărășan și Transalpina, se va închide începând de luni, ora 8:00.

Decizia a fost luată în urma scăderii accentuate a temperaturilor la altitudine, a intensificării bruște a vântului și a posibilității apariției ceții dense în orice moment al zilei. Siguranța celor care călătoresc pe aceste rute spectaculoase este o prioritate pentru autorități, iar închiderea temporară a drumurilor este o măsură preventivă menită să prevină situațiile de risc.

Astfel, începând de luni, 6 noiembrie 2022, ora 8:00, circulația rutieră va fi interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:
– DN 7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 – 130+800)
– DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800)

Această măsură va rămâne în vigoare până când condițiile meteorologice vor permite redeschiderea traseelor și o circulație în siguranță. În această perioadă, se recomandă șoferilor să fie atenți la informațiile actualizate privind starea drumurilor și să respecte indicațiile autorităților pentru a evita situațiile nedorite. Siguranța pe drumuri este o responsabilitate comună, iar aceste măsuri de închidere temporară au rolul de a proteja viețile și bunurile celor care utilizează aceste rute montane pitorești.

Articolul precedentSpectacol fotbalistic în perspectivă: Selecționata Under 16 a României se pregătește pentru două meciuri amicale cu Ungaria
Articolul următorA d𝐨𝐮𝐚 𝐦𝐞𝐝𝐚𝐥𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐀𝐔𝐑 𝐚𝐝𝐮𝐬𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐁𝐨𝐠𝐝𝐚𝐧 𝐕𝐚𝐢𝐩𝐚𝐧: 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 în 𝐂𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐌𝐨𝐧𝐝𝐢𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐅𝐢𝐭𝐧𝐞𝐬𝐬 & 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐢𝐬𝐦 din Spania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.