Acasă Politic Primarul Comunei Giroc clarifică situația clădirilor ce urmează să fie demolate

Primarul Comunei Giroc clarifică situația clădirilor ce urmează să fie demolate

106
0

 

Primarul comunei Giroc, Dan Vîrtosu, a considerat necesar să aducă lămuriri comunității locale cu privire la decizia de demolare a unor clădiri aflate în zona fostelor Unități Militare. Această acțiune are la bază o serie de motive importante și se concentrează pe siguranța publică.

Cele trei clădiri vizate pentru demolare sunt Magazia P+1E, Centrala Termică și Bazinul de Antrenamente. Evaluările tehnice, care poartă numerele 327, 328 și 329/2023, au scos la iveală că aceste structuri se află într-un stadiu avansat de degradare, reprezentând astfel un pericol real pentru siguranța publică.

De asemenea, un aspect crucial în această ecuație este faptul că una dintre aceste clădiri este locuită, deși acest lucru se face fără drept legal. Acest aspect subliniază în mod evident necesitatea intervenției urgente. Clădirile într-o stare atât de precară prezintă riscul evident de prăbușire, cu potențiale pierderi de vieți umane. În astfel de situații, prioritatea absolută este protejarea vieților oamenilor.

Decizia de demolare a acestor clădiri a fost supusă dezbaterii și votului Consiliului Local al Comunei Giroc în data de 26 octombrie 2023 și a fost aprobată în unanimitate. Această hotărâre a fost fundamentată pe necesitatea de a asigura siguranța întregii comunități.

Primarul Dan Vîrtosu a subliniat că înțelege dificultatea acestei situații pentru locatari, dar că protejarea vieților reprezintă principala preocupare. El a dorit să le mulțumească tuturor pentru înțelegere și sprijinul acordat în timpul acestui proces și a oferit asigurarea că este la dispoziția locuitorilor pentru orice informații suplimentare sau clarificări necesare.

Această demers reprezintă un exemplu al responsabilității autorităților locale de a prioritiza siguranța și binele comunității în fața unor situații delicate.

Articolul precedentWeekend-ul prieteniei dintre om și câine: discuții cu specialiști chinologi și târg de adopții, în Iulius Gardens
Articolul următorOportunitatea de Investiție: Închirierea unui Restaurant la Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.