Acasă Social Ansamblul “Timișul” Sărbătorește 55 de Ani de Promovare a Folclorului Bănățean

Ansamblul “Timișul” Sărbătorește 55 de Ani de Promovare a Folclorului Bănățean

66
0

 

Un eveniment cu totul special marchează calendarul cultural al Timișoarei: Ansamblul “Timișul” împlinește 55 de ani de pasiune, devotament și promovare a folclorului autentic bănățean. Pentru a celebra această aniversare deosebită, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara organizează un spectacol aniversar de excepție, care va aduce pe scenă artiști de renume din Banat.

Evenimentul va avea loc pe 9 noiembrie 2023, pe scena Filarmonicii din Timișoara, și se anunță a fi un spectacol memorabil, menit să sărbătorească cu fast tradiția și pasiunea pentru folclor.

Galeria Rotonda va găzdui o expoziție specială intitulată “Timișul 55”, care va aduce în prim-plan o colecție impresionantă de afișe de arhivă. Acestea ilustrează activitatea internațională a ansamblului și momentele de glorie de pe scenele din întreaga lume, unde artiștii de la “Timișul” au reprezentat cu mândrie cântecul și jocul bănățean.

Expoziția oferă o incursiune fascinantă în istoria ansamblului, aducând în prim-plan primii ani de organizare a Festivalului Inimilor, un eveniment emblematic pentru Timișoara și promovarea multiculturalității prin tradiție și folclor.

Ansamblul “Timișul” a fost fondat în 1951 și și-a asumat misiunea de a conserva și promova valorile culturale tradiționale din regiunea Banatului, în special folclorul. Cu fiecare dans popular, cântec tradițional sau interpretare instrumentală, artiștii ansamblului aduc în fața publicului nu doar reprezentații artistice remarcabile, ci și emoție și pasiune pentru tradiția culturală a Banatului.

Pe lângă activitățile artistice, Ansamblul “Timișul” are și un rol important în educația tinerilor. Acesta organizează cursuri de dansuri folclorice și încurajează tinerii să descopere și să îmbrățișeze moștenirea culturală a Banatului.

Cu o istorie bogată și o tradiție îndelungată, Ansamblul “Timișul” a devenit un adevărat ambasador al identității culturale bănățene. Prin performanțele sale artistice de excepție, ansamblul a dus numele Capitalei Culturale și steagul României peste mări și țări, în călătoria numită Circumeuropa. De-a lungul anilor, “Timișul” a reușit să transmită bogăția și diversitatea Banatului și folclorului românesc în lumea întreagă.

Cu ocazia acestei aniversări, să îi urăm Ansamblului “Timișul” un sincer “La mulți ani!” și să continuăm să ne bucurăm de frumusețea și autenticitatea folclorului bănățean pe care acești artiști talentați îl promovează cu pasiune și devotament.

Articolul precedentCoadă Impresionantă pentru Expoziția “Brâncuși: surse românești și perspective universale
Articolul următorOportunitate de Carieră: Societatea de Transport Public Timișoara Caută Electricieni Dedicați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.