Acasă Economic Magazinele LIDL- hoți la drumul mare. Acțiune de Control la Supermarketurile LIDL:...

Magazinele LIDL- hoți la drumul mare. Acțiune de Control la Supermarketurile LIDL: Amenzi și Măsuri Drastice

352
0

 

 

Într-o acțiune de control amplă, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest a desfășurat inspecții la 41 de magazine din renumitul lanț de supermarketuri LIDL, cuprinzând întreaga regiune. În cadrul acestei operațiuni desfășurate între 24 și 30 octombrie 2023, echipele de control au identificat numeroase nereguli și au impus sancțiuni substanțiale, precum și măsuri corective drastice.

Pe parcursul acestei inspecții, au fost aplicate un total de 18 avertismente și nu mai puțin de 65 de amenzi contravenționale, cu o valoare totală de 1.264.000 de lei. În plus, au fost luate măsuri complementare pentru a asigura respectarea standardelor și siguranța consumatorilor, inclusiv oprirea temporară a serviciilor într-o unitate de patiserie și retragerea de la consumul uman a peste 1300 de kilograme de produse neconforme.

De asemenea, s-a propus emiterea a 22 de decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte pentru unități din cadrul lanțului LIDL.

Printre cele mai grave nereguli descoperite în cadrul acestei operațiuni de control se numără comercializarea de produse alimentare cu greutăți diferite față de cele specificate pe ambalaj, nerespectarea regulilor legate de promoții și reducerea de prețuri, folosirea necorespunzătoare a pâinii neambalate în zona Gastro, vânzarea de produse alimentare cu ambalaje deteriorate sau cu lichid acumulat în ambalaj, comercializarea de fructe și legume cu deficiențe organoleptice sau calitate inferioară față de ceea ce era indicat, produse expirate, și prezentarea incorectă a compoziției produselor de panificație.

În plus, într-un caz cu implicații serioase, s-a constatat că produsele de panificație erau etichetate cu ingrediente superioare (cum ar fi ciocolata) în comparație cu ingredientele reale (cacao și ulei vegetal).

În același timp, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș a desfășurat verificări la 17 unități LIDL, aplicând 8 avertismente și 30 de amenzi contravenționale în valoare totală de 610.000 de lei. Aici, au fost luate măsuri drastice, inclusiv oprirea definitivă a comercializării și retragerea de la consumul uman a peste 450 de kilograme de produse neconforme.

Aceste acțiuni de control reprezintă o măsură importantă pentru protecția consumatorilor și pentru asigurarea respectării standardelor în industria alimentară. Cu toate acestea, ele subliniază, de asemenea, necesitatea ca lanțurile de supermarketuri să mențină cele mai înalte standarde de calitate și conformitate pentru a-și proteja clienții și a evita sancțiunile severe.

Articolul precedentConstantin I. Năstase, cel mai vârstnic general al Armatei Române şi din lume, a murit la 108 ani
Articolul următorPERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.