Acasă Externe Ungaria Interzice Accesul Adolescentilor la Expozitia World Press Photo – din cauza...

Ungaria Interzice Accesul Adolescentilor la Expozitia World Press Photo – din cauza curcubeului LGBT

60
0

 

Guvernul Ungariei a adoptat o decizie controversată, interzicând adolescenților cu vârste sub 18 ani accesul la expoziția “World Press Photo” desfășurată în Budapesta. Motivul invocat pentru această restricție se referă la conținutul LGBT prezent în unele dintre fotografiile expuse, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Conducerea naționalistă a prim-ministrului Viktor Orban a promovat o agendă creștin-conservatoare și a interzis în 2021 “expunerea și promovarea homosexualității” în cărți și filme accesibile publicului sub 18 ani, în ciuda criticilor stranii din partea asociațiilor pentru drepturile omului și a Uniunii Europene.

Sâmbătă, Muzeul Național Maghiar a oprit vânzarea de bilete pentru această expoziție fotografică destinată tinerilor, după ce partidul de extremă dreapta Mi Hazank (Patria Noastră) a declanșat o anchetă guvernamentală. Reprezentanții acestei formațiuni politice au informat că “în urma inițiativei lansate de Mi Hazank, tinerii sub 18 ani nu mai pot vizita expoziția de la Muzeul Național, deoarece aceasta contravine legii privind protecția copilului.” Noua reglementare a fost publicată pe site-ul muzeului în cursul zilei de sâmbătă.

Organizatorii expoziției și reprezentanții Guvernului de la Budapesta nu au oferit încă declarații referitoare la acest subiect.

La începutul acestui an, câțiva librari din Ungaria au fost amendați pentru că au vândut cărți ce tratau subiectul homosexualității și care nu erau învelite în folie plastică, așa cum prevede legislația în vigoare. Legea din 2021, pe care Guvernul ungar o susține că ar urma să protejeze copiii, a provocat îngrijorări semnificative în rândul comunității LGBT.

Articolul precedentPolițiștii Rutieri Acționează împotriva Depășirii Limitelor Legale de Viteză
Articolul următorLeonardo Cascio: Portarul de Amatori care jonglează între Munca de Salubritate și Visul Fotbalistic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.