Acasă Evenimente Intervenția rapidă a salvatorilor la un accident rutier de pe DN 68A,...

Intervenția rapidă a salvatorilor la un accident rutier de pe DN 68A, în localitatea Traian Vuia

72
0

 

 

În noaptea de 27 octombrie 2023, la ora 01:52, echipajele de intervenție au fost alertate prin intermediul S.N.U.A.U. 112 pentru a asigura măsuri de prim-ajutor și PSI în urma unui grav accident rutier petrecut pe DN 68A, în localitatea Traian Vuia.

La fața locului s-au deplasat prompt 14 pompieri din cadrul Detașamentului Lugoj și Stației Făget, bine pregătiți și echipați. Aceștia au sosit cu o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă, însoțite de 2 ambulanțe SMURD. De asemenea, au fost mobilizate două ambulanțe SAJ, una dintre ele fiind dotată cu un medic.

Situatia la locul accidentului era una gravă, cu un autoturism răsturnat în afara părții carosabile. În interiorul vehiculului se aflau 2 victime autoevacuate, în timp ce alte 2 persoane rămăseseră încarcerate și inconștiente.

Eforturile salvatorilor au fost imediate și coordonate. În timpul operațiunilor de extragere, una dintre victime a dat semne de conștiență și a început să comunice cu salvatorii, oferind un semn de speranță pentru echipa de intervenție. A doua victimă încarcerată a fost, de asemenea, extrată cu semne vitale păstrate, ceea ce a reprezentat o reușită deosebită a echipelor de salvare.

Toate cele 4 victime, compuse din trei bărbați și o femeie, au fost transportate rapid la spital cu ambulanțele pregătite în prealabil de către echipajele medicale. Aceasta demonstrează eficacitatea și profesionalismul intervenției de urgență a pompierilor și a personalului medical implicați în gestionarea situației.

Accidentele rutiere pot avea consecințe grave, dar intervenția rapidă și bine coordonată a serviciilor de urgență poate face diferența în salvarea vieților și minimizarea efectelor negative. Eforturile eroice ale echipajelor de intervenție din această noapte demonstrează importanța pregătirii și promptitudinii în astfel de situații, protejând și salvând vieți umane.

Articolul precedentProgramul Meciurilor de Handbal la Sala Sporturilor din Giarmata: Susține-ți Echipa Locală
Articolul următorNicolae Robu NU a vrut să circulăm cu 130km/h în orașul Timișoara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.