Acasă Evenimente Tragedia lui Horia Chiva Deschide Calea pentru Modificări Legale în Dreptul Penal

Tragedia lui Horia Chiva Deschide Calea pentru Modificări Legale în Dreptul Penal

84
0

 

 

O tragedie cutremurătoare a lovit comunitatea din Oradea odată cu moartea lui Horia Chiva, un copil în vârstă de doar 12 ani, într-un accident rutier pe o trecere de pietoni. Cu toate că astfel de tragedii au loc prea des, cazul lui Horia Chiva ar putea aduce schimbări semnificative în legea penală românească, deoarece mama sa, Luiza Chiva, împreună cu avocații săi, solicită un drept care să ofere victimei și familiei sale un cuvânt de spus în procesul de arestare a făptașului.

Autorul accidentului, un tânăr de 25 de ani, era sub influența alcoolului la volan și a părăsit locul faptei. Această combinație devastatoare a dus la tragicul deces al lui Horia Chiva. În astfel de situații, familia victimei se confruntă adesea cu sistemul legal care poate părea insensibil și insuficient de protejant.

Luiza Chiva, mama lui Horia, își exprimă dorința ca acest caz să fie un punct de cotitură și să aducă schimbări în legislația penală pentru a aduce mai multă empatie și justiție în astfel de cazuri. Ea susține că victimele și familiile acestora ar trebui să aibă un cuvânt de spus în procesul de arestare al făptașilor, pentru a asigura că justiția este făcută în mod corespunzător.

Această tragedie a adus în prim-plan problemele legate de siguranța rutieră, cum ar fi conducerea sub influența alcoolului și fugirea de la locul accidentului. În plus, ea scoate în evidență nevoia de a se asigura că victimele și familiile acestora primesc sprijinul și atenția necesară în fața astfel de tragedii.

Sperăm ca această luptă a mamei lui Horia Chiva să conducă la modificări semnificative în legislația penală românească, astfel încât drepturile victimelor să fie mai bine protejate și justiția să fie mai echitabilă în cazurile de accidente rutiere grave.

Accidentul a avut loc în 22 iunie 2023 iar băiatul a decedat la o lună după eveniment.

 

Dumnezeu să îl odihnească!

Articolul precedentSindicalistul Manu Tomescu Atrage Atentia Asupra Siguranței Muncii în Sectorul Energiei
Articolul următorParada Bostanilor de Toamnă – Ediția a IV-a: Creativitate și Distracție pentru Copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.