Acasă Evenimente Acțiuni pentru Siguranța Rutieră pe Autostrada A1 Deva-Nădlac

Acțiuni pentru Siguranța Rutieră pe Autostrada A1 Deva-Nădlac

143
0

 

Într-un efort de a reduce riscul rutier pe autostrăzile din România, Brigada Autostrazi din cadrul IGPR a organizat o importantă acțiune pe raza de competență a Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva-Nădlac în data de 25 octombrie 2023. Scopul acestei acțiuni a fost de a crește gradul de siguranță rutieră și de a asigura conformitatea cu prevederile legale.

La această acțiune au participat polițiști din birourile de poliție autostrăzi Sibiu și Cluj, iar eforturile au fost susținute de reprezentanți ai Registrului Auto Român (RAR) din Arad și Timiș.

Una dintre măsurile luate în cadrul acestei acțiuni a fost devierea traficului pentru o perioadă de 3 ore, cu sprijinul DRDP Timișoara, prin intermediul spațiului de servicii de la kilometrul 530, pe sensul de deplasare de la Arad spre Timișoara. Aceasta a permis polițiștilor să efectueze un control amănunțit asupra autovehiculelor aflate pe autostradă.

Rezultatele acestei acțiuni au fost semnificative, cu aplicarea a 200 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 64.020 de lei. Dintre acestea, 45 de sancțiuni au fost aplicate pentru constatarea defecțiunilor tehnice ale vehiculelor, 14 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, și 58 pentru nerespectarea prevederilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, precum și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora conform OG 37/2007.

În plus, polițiștii au reținut 6 permise de conducere și au retras 29 de certificate de înmatriculare, măsuri luate în interesul siguranței rutiere.

Polițiștii de la birourile de poliție autostrăzi recomandă șoferilor să respecte limitele legale de viteză, să mențină o distanță de siguranță față de vehiculele din față, să folosească luminile de întâlnire pe autostradă și să fie extrem de atenți în timpul condusului. Aceste acțiuni au drept obiectiv protejarea vieților și prevenirea evenimentelor rutiere grave pe autostrăzi.

Articolul precedentTragedie în Capitală: Femeia pe care a căzut sinucigașa a murit
Articolul următorFotbalist de 64 de milioane de euro! Sandro Tonali, Fost Jucător al AC Milan, Suspendat din Fotbal pentru Jocuri de Noroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.