Acasă Evenimente Polițiștii, Eroi Ai Siguranței Școlare: Prezenți în Rândul Elevilor

Polițiștii, Eroi Ai Siguranței Școlare: Prezenți în Rândul Elevilor

288
0

 

 

În zilele de 23 și 24 octombrie a anului curent, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu colegii lor de la Ordine Publică din cadrul I.P.J. Timiș, au adus o prezență benefică în mai multe școli din județul Timiș. Această inițiativă deosebită a avut drept scop nu doar informarea, ci și prevenirea evenimentelor negative care pot afecta siguranța și bunăstarea elevilor.

Acești apărători ai legii au adus lumină și cunoaștere în Școala Gimnazială Uivar, Școala Primară Teremia Mare, Școala Primară Nerău, Grădinița Nerău, Școala Primară Teremia Mică, Grădinița Teremia Mică și Școala Generală nr. 16 din Timișoara. Prin intermediul activităților desfășurate, 352 de elevi și 18 cadre didactice au avut ocazia să interacționeze și să învețe de la acești oameni dedicați.

Subiectele abordate au fost deosebit de relevante pentru comunitatea școlară, includând prevenirea delicvenței juvenile, combaterea bullyingului și a cyberbullyingului, răspunderea penală a minorilor și, nu în ultimul rând, asumarea responsabilității pentru propriile acțiuni. Aceste teme, vitale pentru dezvoltarea armonioasă a tinerilor, au fost prezentate într-un mod interactiv și prietenos, facilitând înțelegerea lor și stimulând discuțiile deschise.

Un alt aspect important a vizat conștientizarea elevilor cu privire la consecințele deciziilor lor, indiferent că este vorba despre deciziile care se iau în mediul școlar sau în afara lui. Minorii au avut ocazia să înțeleagă mai bine modul în care pot influența propriul viitor prin alegerile pe care le fac în prezent.

De asemenea, polițiștii au adus în atenția elevilor categorii de contravenții și infracțiuni, oferind exemple concrete și informații relevante pentru a-i ajuta pe aceștia să facă alegeri înțelepte în situații dificile.

În cadrul acestor întâlniri, elevilor li s-a furnizat și sfaturi cu privire la comportamentul potrivit în societate și cum să reacționeze în cazul în care rămân singuri acasă și o persoană necunoscută se prezintă la ușa locuinței. Aceste informații sunt vitale pentru a le asigura siguranța și protecția.

Cu entuziasm și deschidere, elevii au luat parte activ la discuțiile interactiv. Implicarea lor a fost o dovadă a dorinței de a învăța și de a se dezvolta într-un mediu sigur și armonios.

Această inițiativă nu se va opri aici. Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au confirmat că vor continua să fie prezenți în școli și în viitorul apropiat, cu scopul de a preveni evenimente negative și de a asigura siguranța și dezvoltarea armonioasă a elevilor din Timiș. Astfel, ei devin eroi ai siguranței școlare, oferind sprijin, cunoștințe și încredere pentru generațiile viitoare.

Articolul precedentZeci de pițigoi morți la Timișoara! Vezi Video!
Articolul următorTimișoara sărbătorește Aniversarea a 50 de Ani de la Forumul Studențesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.