Acasă Evenimente România și Ungaria deschid un nou punct de trecere a frontierei între...

România și Ungaria deschid un nou punct de trecere a frontierei între Beba Veche și Kübekháza

84
0

 

În cadrul unei ședințe desfășurate astăzi, 20 octombrie, Guvernul României a aprobat înființarea unui nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria. Acest punct de trecere va conecta localitățile Beba Veche din România și Kübekháza din Ungaria, facilitând legăturile și schimburile dintre cele două țări vecine.

Inițiativa vine ca urmare a Convenției dintre România și Republica Ungară privind controlul traficului rutier și feroviar, semnată la București la 27 aprilie 2004 și ratificată prin Legea nr. 191/2005. Această convenție prevede că Guvernele celor două state pot reglementa înființarea și desființarea de noi puncte de trecere a frontierei, precum și orarul de funcționare și caracterul traficului acestora.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin intermediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR SA), va avea responsabilitatea de a asigura construcția infrastructurii necesare acestui punct de trecere a frontierei, precum și furnizarea dotărilor și utilităților pentru funcționarea sa optimă.

Acordul care urmează să fie încheiat între cele două state va stabili în detaliu înființarea punctului de trecere de la Beba Veche – Kübekháza și va reglementa modul de funcționare al acestuia. Această nouă facilitate va deschide noi oportunități pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și Ungaria, contribuind la creșterea cooperării și schimburilor dintre cele două țări prietene.

Articolul precedentElsa, Câinele Erou al Salvărilor: Campioană Națională în Găsirea și Salvarea Victimelor
Articolul următorTitu Bojin, liderul PUSL Timiș, a subliniat că organizația din Timișoara se întărește semnificativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.