Acasă Evenimente Cupa Justiției 2023: Un Eveniment de Succes în Giarmata pentru Prevenirea Traficului...

Cupa Justiției 2023: Un Eveniment de Succes în Giarmata pentru Prevenirea Traficului de Persoane

93
0

 

 

Giarmata, România – Cu o zi specială în care Europa sărbătorea Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, comuna Giarmata a găzduit cu mândrie Cupa Justiției 2023 – Ediția V. Evenimentul sportiv și cultural a fost organizat de LOGS în parteneriat cu Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane – CR Timișoara Anitp, și a avut loc ieri, pe 18 octombrie 2023.

Această competiție, destinată prevenirii traficului de persoane, a fost inițiată în 2016, dar din cauza pandemiei a fost amânată timp de doi ani. Cu entuziasm și determinare, evenimentul a revenit în 2023 în județul Timiș, la Sala de Sport din Giarmata, adunând peste 80 de elevi jucători de fotbal din licee și comunități din zonă.

Participanții au provenit din diverse instituții de învățământ, precum Liceul Tehnologic de Transporturi “Auto” Timișoara, Școala Gimnaziala Giarmata, Liceul Teoretic Recaș, Liceul Teoretic Special Iris Timișoara, Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, Liceul Tehnologic Electrotimiș, Liceul Teoretic “Ioan Jebelean” Sânnicolaul Mare, și tineri din comunitatea Cernateaz.

Marele câștigător al Cupei Justiției 2023 a fost echipa Liceului Tehnologic de Transporturi “Auto” Timișoara, care a demonstrat fair-play și un efort remarcabil în echipă. Felicitări pentru victorie!

În cadrul evenimentului, nu s-a pus accentul doar pe competiție sportivă, ci și pe aspectele culturale și educaționale. Peste 70 de elevi și părinți din Giarmata au participat la ateliere de artă, competiții și activități desfășurate de voluntarii de la Kids Club Giarmata și LOGS.

Această ediție a Cupei Justiției a fost posibilă datorită generozității Ambasadei Franței în România și a Institutului Francez din București, prin intermediul proiectului “STRONG – împotriva traficului de persoane”, implementat de Asociația LOGS. Acest proiect a adus în atenția părinților și copiilor din județul Timiș tematica pericolului exploatării online și a traficului de persoane.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul multiplelor părți interesate, printre care se numără Primăria Comunei Giarmata, CSC Millenium Giarmata, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității IPJ Timiș, Biroul Siguranța Școlară – I.P.J. Timiș, Secours Pop Paris, Asociația Sportivă Școlară Giarmata, și Asociația Județeană de Fotbal Timiș.

Cupa Justiției 2023 a adus comunitatea din Giarmata mai aproape ca niciodată, combinând sportul, educația și prevenirea traficului de persoane într-un mod inedit și eficient. Este un exemplu remarcabil de cum un eveniment poate sensibiliza o comunitate în privința problemelor importante și cum poate contribui la schimbarea pozitivă.

Articolul precedentLucrările la Centura de Ocolire Timișoara Sud Intră într-o Nouă Etapă cu Relocarea Stâlpilor de Înaltă Tensiune
Articolul următor1.500 lei pentru cadrele didactice şi 500 lei pentru personalul administrativ din educaţiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.