Acasă Evenimente Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara este gazda celei...

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara este gazda celei de-a treia ediții a workshop-ului desfășurat în cadrul proiectului Erasmus Biosint

55
0

 

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara este gazda celei de-a treia ediții a workshop-ului desfășurat în cadrul proiectului Erasmus Biosint, care se desfășoară în perioada 17-20 octombrie. Acest proiect de amploare își propune să dezvolte cooperarea și internaționalizarea în domeniul biomedical în 6 țări partenere: Serbia, Belgia, România, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru și Albania.

Sub deviza “Întărirea capacității și a suportului digital în educația biomedicală prin internaționalizare”, proiectul Erasmus Biosint a fost inițiat de un consorțiu format din universități de medicină din cele 6 țări partenere și se va desfășura pe parcursul a trei ani, având un buget total de 632.000 de euro.

Obiectivele principale ale proiectului vizează:

1. Evaluarea stadiului actual al internaționalizării în universitățile partenere, cu accent pe domeniul biomedical.
2. Stabilirea strategiei de dezvoltare a internaționalizării, pentru a îmbunătăți colaborarea și schimbul de experiență între universități.
3. Organizarea de noi cursuri pentru studenții internaționali, pentru a promova calitatea educației biomedicale.

Workshop-ul de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a oferit o platformă de discuție și schimb de experiență privind strategia de internaționalizare a universității, prezentarea școlii doctorale, precum și aspecte legate de cercetarea științifică în cadrul cooperării internaționale.

Prin implicarea în proiectul Erasmus Biosint, universitatea de medicină din Timișoara dorește să-și consolideze relațiile la nivel internațional și să promoveze dezvoltarea biomedicală prin intermediul unor inițiative educaționale inovatoare și colaborări fructuoase cu partenerii din celelalte țări implicate.

Articolul precedentDuminică, 22 octombrie 2023, între orele 14 – 17, în Piața Operei din Timișoara, vă invităm la cea de a treia ediție a Campaniei „Învață să salvezi o viață!”
Articolul următorAndreea Borontis, polițistă de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara – Sectorul Poliției de Frontieră Cruceni, este un exemplu strălucit al determinării

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.