Acasă Evenimente Participarea Ministrului Mircea Fechet la Reuniunea Consiliului de Mediu din Luxemburg

Participarea Ministrului Mircea Fechet la Reuniunea Consiliului de Mediu din Luxemburg

71
0

 

 

La Luxemburg, Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a fost prezent la prima reuniune formală a Consiliului de Mediu, organizată de Președinția spaniolă a Consiliului UE.

Pe agenda reuniunii s-au aflat subiecte esențiale, inclusiv Directiva privind epurarea apelor uzate urbane și Regulamentul privind emisiile de CO2 provenite de la vehiculele grele noi.

În intervenția sa cu privire la Directiva privind epurarea apelor uzate urbane, Ministrul Fechet a subliniat eforturile depuse de România în ultimii 15 ani și a cerut sprijin pentru finanțarea infrastructurii de apă și canalizare. Totodată, a susținut aplicarea responsabilității extinse a producătorilor.

În ceea ce privește Regulamentul privind emisiile de CO2 de la vehiculele grele noi, Ministrul român a subliniat importanța stabilirii de standarde ambițioase și accelerarea introducerii vehiculelor cu emisii-zero pentru a consolida inovarea și competitivitatea sectorului, contribuind astfel la obiectivul de neutralitate climatică al UE până în 2050. De asemenea, a menționat că obiectivele ambițioase pentru autobuzele urbane vor avea un impact pozitiv asupra calității aerului în marile centre urbane.

Totodată, au fost prezentate concluzii privind pregătirile pentru Conferința a părților (COP 28) la Convenția-cadru a Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, care va avea loc în Dubai între 30 noiembrie și 12 decembrie 2023. România a fost prezentă activ și a adus contribuții semnificative la această reuniune de importanță crucială pentru mediu.

Articolul precedentSe taie pensiile speciale?!
Articolul următorÎntâlnire cu “Interlopii și cu “Mafia Imobiliară”!! Patronii de terase răspund acuzelor publice aduse de către primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Vezi Video!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.