Acasă Evenimente “Acțiune de Control la Supermarketurile KAUFLAND: Amenzi și Măsuri pentru Produsele Neconforme”

“Acțiune de Control la Supermarketurile KAUFLAND: Amenzi și Măsuri pentru Produsele Neconforme”

272
0

 

În perioada 13 octombrie – 16 octombrie 2023, Comisia pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Vest a desfășurat o acțiune de control operativ în regiunea sa la 10 magazine aparținând cunoscutului lanț de supermarketuri KAUFLAND. Scopul acestei operațiuni a fost de a verifica respectarea normelor de calitate și siguranță în alimentație, precum și de a proteja interesele consumatorilor.

Rezultatele acțiunii au fost semnificative, iar Comisarul Șef Gubandru Mihai Alin a prezentat publicului următoarele informații:

Sancțiuni și măsuri în CRPC Vest:
– Au fost aplicate 2 avertismente.
– S-au dat 19 amenzi contravenționale în valoare totală de 113.000 lei.
– S-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 7 unități din zona de grill, până la remedierea deficiențelor.
– S-a ordonat oprirea definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman a produselor neconforme, într-o cantitate de peste 510 kilograme.

În plus, Comisarii CJPC Timiș au efectuat verificări în cadrul a 5 unități, unde au constatat următoarele:
– Au fost aplicate 2 avertismente.
– S-au dat 8 amenzi contravenționale în valoare totală de 43.500 lei.
– S-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 3 unități din zona de grill, până la remedierea problemelor identificate.
– S-a ordonat oprirea definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman a produselor neconforme, într-o cantitate de peste 324 kilograme.

Această acțiune de control a CRPC a avut un impact semnificativ asupra magazinelor KAUFLAND din Regiunea Vest, subliniind importanța respectării normelor și reglementărilor în industria alimentară. Ea a demonstrat, de asemenea, angajamentul autorităților de a proteja drepturile și siguranța consumatorilor.

În cele din urmă, această acțiune reprezintă un pas esențial în asigurarea calității produselor alimentare și a serviciilor oferite în cadrul supermarketurilor KAUFLAND și în alte astfel de lanțuri de magazine, consolidând încrederea consumatorilor în siguranța alimentației lor.

Articolul precedentCerbul ucigaș din Deta a fost împușcat!
Articolul următor“Misterul Cerbului Ucigaș de la Soca: criminaliștii au prelevat probe de pe coarnele cerbului”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.