Acasă Evenimente O poveste de succes în dezvoltarea artei dansului

O poveste de succes în dezvoltarea artei dansului

225
0

 

În curând, școala de balet “Denisse” din Timișoara va celebra 10 ani de excelență și devotament în dezvoltarea artiștilor. Cu o istorie bogată și o creștere continuă, școala a devenit un punct de referință în lumea baletului și a dansului contemporan din România.

 

Înființată în anul 2014 de către talentata coregrafă Denisa Imbrea (Fodor), școala “Denisse” și-a câștigat rapid reputația de a oferi cursuri de calitate și de a produce artiști de excepție. Elevii acestei școli se remarcă nu doar prin prestația lor impresionantă pe scenele din Timișoara, ci și prin rezultatele remarcabile obținute la cele mai prestigioase concursuri de dans, atât în țară, cât și în străinătate.

Denisa Imbrea, absolventă a Universității de Artă Târgu Mureș și a Masterului în Coregrafie și Performanță în Dans de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” din București, este inima și sufletul acestei școli. Recent, la Gala Absolvenților masterului, Denisa a fost premiată pentru măiestria sa pedagogică și pentru dedicarea sa în promovarea artei dansului.

         

 

Școala “Denisse” acoperă un spectru larg de vârste, oferind cursuri pentru copii, adolescenți și adulți cu vârsta până în 25 ani. Cursurile predate de Denisa sunt: balet clasic, dans modern-contemporan și dans de caracter. În perioada școlii de vară în luna iulie, predă și dans folcloric pentru ca elevii ei să își lărgească orizontul de cunoaștere în arta dansului.

Școala “Denisse” a susținut recent un spectacol de gală la Teatrul Național Timișoara, în care au fost prezentate momente coregrafice semnate de Denisa Imbrea. Programul a inclus și fragmente din balete clasice precum “Giselle,” “Coppelia,” “Bayadera”, ”Corsarul”, “Frumoasa din Pădurea Adormită” și “Lacul Lebedelor,” alături de dans de caracter și lucrări coregrafice modern-contemporane create de Denisa Imbrea.

Mai multe informații pe site: ballet-denisse.ro