Acasă Evenimente Eșecuri notorii în planificarea și amenajarea parcărilor în Timișoara

Eșecuri notorii în planificarea și amenajarea parcărilor în Timișoara

45
0

 

 

Timișoara, un oraș aflat în dezvoltare continuă, se confruntă cu un adevărat deficit de parcări, iar cele existente lasă mult de dorit. Consilierul Local Roxana Iliescu a atras atenția asupra problemelor semnificative în amenajarea de noi parcări și planificarea acestor proiecte.

Una dintre principalele criticate, și de-a dreptul înfricoșătoare, a fost planificarea pentru o parcare în zona Gării de Nord. Desi primarul Nicolae Robu s-a lăudat cu semnarea contractului pentru un studiu de fezabilitate pentru această parcare, acesta pare să fi uitat mențiunea importantă – acest contract a mai fost semnat anterior, dar a fost reziliat după doar trei luni din cauza unor nereguli semnalate de către executant cu privire la documentația de atribuire.

În continuare, Iliescu a trecut în revistă eșecurile din zonele Spitalului de Copii, Dacia, spatele magazinului Bega și zona Calea Buziașului.

– La Spitalul de Copii, chiar dacă un studiu de fezabilitate a fost votat în aprilie, licitația pentru proiectul tehnic și execuție încă nu s-a întâmplat.
– În cazul zonei Dacia, un proiect inițiat în 2020 a fost respins. Mai târziu, licitații pentru reamenajare au fost anulate de mai multe ori, și prețurile s-au dublat în final.
– Pentru parcarea din spatele magazinului Bega, licitația pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic a fost anulată din cauza abaterilor grave de la prevederile legislative.
– Asemenea, pentru parcarea de pe Calea Buziașului, licitația pentru studiul de fezabilitate a fost anulată în noiembrie 2022.

Iliescu subliniază că, deși se vorbește despre parcări și proiecte, administrația nu pare să fie în măsură să realizeze nici măcar documentațiile aferente, cu atât mai puțin să construiască parcări.

Acesta pare a fi doar un alt exemplu al dificultăților în gestionarea infrastructurii orașului și necesitatea unei planificări mai bune pentru a face față nevoilor de parcare din Timișoara.

Articolul precedentUniFEST Ediția a XXII-a: Cel Mai Mare Festival Studențesc Se Apropie Cu Pași Mari
Articolul următorScandal în Justiție: Judecătoarea din Suceava, acuzată de consum de droguri, luare de mită și protejarea infractorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.