Acasă Evenimente Scandal într-o grădiniță privată din București – Copil de 2 ani lăsat...

Scandal într-o grădiniță privată din București – Copil de 2 ani lăsat în agonie în mijlocul sălii de clasă

176
0

 

 

Scandalul se amplifică în jurul grădiniței private “ORHIDEEA KIDS” din București, după ce o mamă a dezvăluit o experiență înfricoșătoare pe rețelele de socializare. Incidentul care a implicat o fetiță de 2 ani și 5 luni, care a fost lăsată să zacă pe podea fără supraveghere și asistență medicală, stârnește revolta părinților și a opiniei publice.

Lorena Constantin, mama gemenelor Anastasia și Natalia, frecventatoare ale grădiniței “ORHIDEEA KIDS,” a relatat cum o zi de școală a luat o întorsătură de coșmar. Când partenerul ei a mers să-și preia fetele la gradiniță, a fost șocat să constate că una dintre gemene, Anastasia, prezenta simptome alarmante. Copila avea dificultăți de respirație, sacadată, și era incapabilă să stea în picioare, abia menținându-și ochii deschiși.

Alertată, familia a căutat imediat ajutor medical și a dus copila la camera de gardă a unui spital. Medicii au diagnosticat-o cu insuficiență respiratorie și au acordat asistență imediată, administrând oxigen și aerosoli cu ventolin.

Investigând ceea ce s-a întâmplat în acea zi, familia a solicitat înregistrările camerei de supraveghere pentru a arunca lumină asupra evenimentelor. Cu șoc, au constatat că copila a stat întinsă pe podea în sala de clasă timp de ore întregi, în timp ce “doamnele” din personalul grădiniței s-au preocupat de telefoanele lor mobile. Copiii din grupa au rămas în jurul fetiței, cu toții întorși către ecranele telefoanelor, lăsând-o să zacă fără supraveghere sau intervenție. Mai mult, se pare că în cele trei ore de agonie ale Anastasiei, personalul grădiniței nu a fost deranjat de starea ei.

Cu toate acestea, răspunsul pe care l-au primit de la conducerea grădiniței nu a fost unul satisfăcător. Potrivit mamei, doamna directoare Safiya Vasilica le-a spus doar că își cer scuze și că este bine că acum copila s-a însănătoșit, respingând să ofere o declarație oficială privind incidentul.

În încercarea de a primi mai multe explicații, părinții s-au adresat fondatoarei grădiniței, Naomi Calota. Aceasta a susținut că nu se simte bine și că îi va contacta când se va recupera. Cu toate acestea, a menționat că, oricare ar fi decizia luată, grădinița este pregătită.

Scandalul a provocat indignare în rândul părinților și al opiniei publice, cu mulți oameni cerând clarificări și măsuri în legătură cu acest incident. De asemenea, mama Anastasiei a precizat că deține imagini și filmulețe care pot dovedi cele afirmate.

Întreaga situație ridică întrebări despre siguranța și îngrijirea copiilor în instituțiile de învățământ preșcolar și aduce în discuție necesitatea măsurilor suplimentare de supraveghere și protecție a copiilor în grădinițe.

Articolul precedentSe taie pensile speciale?
Articolul următorReducerea Poluării cu Nutrienți: România Finalizează Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.