Acasă Evenimente Târgul de Meșteșugari de la Costești, Orăștioara de Sus: Dăm Viață Capitalei...

Târgul de Meșteșugari de la Costești, Orăștioara de Sus: Dăm Viață Capitalei Daciei

74
0

 

 

Orăștioara de Sus, Hunedoara, a fost locul în care, în perioada 7-8 octombrie, s-a desfășurat Ediția a II-a a Târgului de Meșteșugari sub deviza inspiratoare “Dăm Viață Capitalei Daciei.” Acest eveniment a reprezentat un pas important în proiectul numit „Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european,” inițiat de Consiliul Județean Hunedoara, în parteneriat cu Fundația “Mihai Eminescu Trust” din România și partenerul norvegian “Møre og Romsdal fylkeskommune.” Proiectul a fost finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA.

🎉 Energia tinerilor și frumusețea culturii românești au fost la ordinea zilei în timpul acestui târg. Studenții de la Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, membri ai grupului Akademika Banat, au adus folclor autentic și dansuri tradiționale în cadrul evenimentului. Soliștii masteranzi ai universității, Mircea Cârțisorean și Mihaela Ivanciuc, au încântat publicul cu melodii bine alese. De asemenea, instrumentistul Ionuț Pipa a urcat pe scenă și a adus muzică autentică.

🌟 Standul Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” a fost un loc în care s-au putut admira costume populare bănățenești vechi, păstrate într-o stare excelentă. Acest lucru a subliniat angajamentul de a păstra tradițiile și folclorul autentic al României.

🔷 Valorile promovate de Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, precum păstrarea tradițiilor, folclorului autentic și respectul pentru natură și om, reprezintă elemente esențiale ale educației complexe oferite de această instituție.

Cu evenimente precum Târgul de Meșteșugari de la Costești, Orăștioara de Sus, se promovează cu pasiune și mândrie bogăția culturală și tradițiile românești. Aceste inițiative demonstrează cum tinerii, instituțiile academice și organizațiile pot colabora pentru a conserva și a împărtăși moștenirea culturală a unei țări.

#OrastioaradeSus #Costesti #TarguldeMestesugari #CulturaRomaneasca #Tradiții #Educație #Timisoara #CapitalaDaciei

Articolul precedentConexiunea între Șag și Chișoda – O Inițiativă Pentru Mai Multă Mobilitate
Articolul următorMașină răsturnată și abandonată pe Centură la Giarmata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.