Acasă Evenimente Salvamont Timiș: Pregătiri pentru o Activitate Esențială în Munții Județului

Salvamont Timiș: Pregătiri pentru o Activitate Esențială în Munții Județului

48
0

 

Astăzi, o echipă dedicată din cadrul Compartimentului Salvamont al Direcției de Prestări Servicii a Consiliului Județean Timiș a efectuat o vizită de lucru în zona montană a județului. Scopul acestei vizite a fost de a asigura că toate demersurile necesare sunt realizate pentru a oferi o activitate de salvare în munți în condiții optime.

Un pas important în această direcție a fost preluarea și stabilirea unui punct de lucru permanent pentru SALVAMONT Timiș, în satul Poieni. Acesta a fost transferat de la Primăria Pietroasa către Direcţia de Prestări Servicii Timiş, urmând să fie amenajat și dotat conform standardelor în vigoare. Salvatorii montani de aici vor desfășura activități esențiale, precum prevenție, acordare de prim ajutor, întreținerea și marcarea traseelor turistice montane, dar și identificarea de noi obiective care pot fi puse în valoare din punct de vedere turistic, cultural și istoric în zona de Est a județului Timiș.

Această acțiune a fost posibilă datorită eforturilor susținute ale Consiliului Județean Timiș, în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș, Unitatea de Primiri Urgențe – Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (UPU – SMURD) Timiș, voluntari și alte instituții și organizații care au susținut acest demers esențial pentru siguranța comunității. Toate aceste entități merită recunoștința noastră pentru contribuția lor la asigurarea unui mediu montan mai sigur și la valorificarea potențialului turistic, cultural și istoric al acestei regiuni a județului Timiș.

Articolul precedentProiectul “Microbuze Electrice pentru Elevii din Județul Timiș” Primește Un Sprijin Esențial
Articolul următorCSM Lugoj Debutează în Challenge Cup cu Meciuri Acasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.