Acasă Evenimente Peste 900 de artişti, din 84 de țări, îşi expun lucrările la...

Peste 900 de artişti, din 84 de țări, îşi expun lucrările la Salonul Internațional de Caricatură de Presă şi Arte Vizuale Satirice, în Iulius Town

215
0

 

Timișoara: O Lună de Satiră și Caricatură în Octombrie

În luna octombrie, Timișoara se transformă într-un loc special, devenind Capitala Mondială a Caricaturii de Presă și a Artei Vizuale Satirice. Această manifestare unică adună cele mai inovatoare și amuzante opere de artă vizuală satirică din ultimul deceniu, semnate de artiști vizuali caricaturiști de pe cele 6 continente. Acest eveniment spectaculos va avea loc în inima orașului, în cadrul complexului Iulius Town.

Pentru cei pasionați de arta satirică și pentru toți cei care doresc să descopere un univers captivant, Iulius Town va găzdui un salon internațional tematic, unde vizitatorii pot admira lucrările ce provin din toate colțurile lumii. Această expoziție aduce laolaltă creații inspirate și inteligente, care abordează subiecte de actualitate într-un mod comic și satiric. Este o oportunitate unică de a explora diversitatea și creativitatea acestor artiști, care ne invită să privim lumea cu ochi critici și umor.

Unul dintre momentele culminante ale evenimentului este conferința vernisaj, programată pentru 13 octombrie 2023, la 16:00. Aici, caricaturiști naționali și internaționali vor realiza caricaturi gratuite pentru participanți, aducând o notă de umor și spontaneitate. În plus, Atelierele Creative ale Academiei Popa’S vor oferi copiilor și adolescenților șansa de a învăța cum să creeze caricaturi-portrete în doar 2 minute, sub îndrumarea Maestrului Popa’S.

Cu peste 900 de artiști din 84 de țări și 6 continente expunându-și lucrările, evenimentul promite să fie un veritabil festin pentru iubitorii de artă satirică. Mai mult decât atât, Caricatura Belgiană Eurocartonale va fi invitată de onoare, aducând o notă specială evenimentului.

Pe lângă expoziție, evenimentul oferă o serie de conferințe și discuții live cu invitați internaționali de seamă. Speakeri precum Giorgio Cegna, Rector al Uniglobus – PUSA University-Belle Arti (Italia); Thomas Gallego Izquierdo, Director Departament Arte Vizuale Satirice al Universității Alcala de Henares (Spania); sau Vladimir Kazanevsky, un renumit caricaturist din Kiev (Ucraina), vor discuta despre impactul artei satirice asupra societății și vor oferi perspective interesante asupra creației lor.

Acest eveniment este o oportunitate unică de a descoperi lumea fascinantă a caricaturii și a artei vizuale satirice, precum și de a interacționa cu artiști de renume mondial. Organizat de Iulius Town în parteneriat cu Fundația Popa’S, această ediție a Salonului Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice promite să fie una memorabilă. Pentru mai multe detalii și actualizări despre eveniment, puteți vizita [pagina de Facebook a lui Stefan Popa Popa’S](https://www.facebook.com/stefan.popapopas.oficial) și [pagina de Facebook a lui Iulius Town](https://www.facebook.com/IuliusTownTM/).

Articolul precedentA vrut să plece cu un alt bebeluș din spital! Al ei nu a supraviețuit!
Articolul următorLegislație Nouă în România: Colectarea Medicamentelor Expirate și Neutilizate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.