Acasă Evenimente Inaugurarea Drumului Asfaltat din Stațiunea Montană Parâng – O Noutate Pentru Turiști

Inaugurarea Drumului Asfaltat din Stațiunea Montană Parâng – O Noutate Pentru Turiști

96
0

 

 

Autoritățile din Hunedoara au adus o nouă îmbunătățire în stațiunea montană Parâng prin inaugurarea celei de-a doua bucăți de drum asfaltat. Acest nou tronson de șosea, cu o lungime de 800 de metri, începe din centrul stațiunii aflată la altitudinea de 1.600 de metri și urcă, trecând printre cabane și pensiuni, până în apropierea stației de sosire a vechiului telescaun și a fostului complex sportiv IEFS, la o altitudine de 1.740 de metri.

De aici, un drum pietruit continuă să urce câteva zeci de metri spre zona alpină și asigură accesul către cabanele amplasate în această regiune. Acesta este, de asemenea, conectat la traseele montane care se îndreaptă spre crestele masivului Parâng, cu unele situate la altitudini de peste 2.500 de metri.

Această nouă adiție a infrastructurii din Parâng completează traseul șoselei construite în perioada 2018 – 2021 în stațiunea montană Parâng, în urma unei investiții de aproximativ 18 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Drumul Județean 709 F a fost modernizat în ultimii ani pe o distanță de aproximativ 4,5 kilometri și conectează zona cabanelor de la poalele masivului Parâng la stațiile de coborâre ale celor două telescaune din stațiune. Această îmbunătățire în infrastructură deschide noi posibilități pentru turiști, facilitând accesul la frumusețea naturală și la facilitățile de recreere oferite de Parâng.

Această dezvoltare nu doar îmbunătățește accesibilitatea și confortul pentru vizitatorii stațiunii, dar și contribuie la promovarea turismului montan din zona Hunedoara, un paradis pentru iubitorii de natură și sporturi de iarnă.

 

Articolul precedentDaniel Lazăr – Polițistul care Inspira prin Dedicare și Determinare
Articolul următorConexiunea între Șag și Chișoda – O Inițiativă Pentru Mai Multă Mobilitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.