Acasă Evenimente Pregătire Intensivă a Pompierilor Militari Timișeni în Exerciții de Urgență

Pregătire Intensivă a Pompierilor Militari Timișeni în Exerciții de Urgență

160
0

 

 

Pompierii militari din județul Timiș au fost implicați într-o serie de exerciții de gestionare a situațiilor de urgență, în parteneriat cu echipaje din Republica Serbia. Aceste simulări au fost menite să pregătească forțele de intervenție pentru a face față situațiilor de criză, cum ar fi inundații sau cutremure.

Primul exercițiu, desfășurat pe data de 4 octombrie, a simulat o situație de urgență generată de inundații pe râul Bârzava din orașul Gătaia. Echipajele au operționalizat o tabără de sinistrați pentru evacuarea victimelor inundațiilor și au intervenit pentru a refula apa folosind motopompe de mare capacitate. De asemenea, au fost luate măsuri pentru a preveni extinderea inundației prin îndiguirea malurilor cu saci de nisip. La acest exercițiu au participat 8 ofițeri și 30 de subofițeri/soldați, folosind o gamă variată de mijloace, inclusiv autocamioane cu sistem hidraulic, buldoexcavatoare, bărci de salvare-căutare și motopompe.

A doua zi, pe 5 octombrie, ISU Timiș a organizat un exercițiu transfrontalier cu parteneri din Republica Serbia, având ca scenariu un cutremur care a generat un glisament de teren în orașul Deta. Echipajele au operționalizat o tabără de sinistrați și au acționat pentru căutarea și salvarea persoanelor dispărute. A fost nevoie de utilizarea autospecialelor de primă intervenție și comandă, buldoexcavatoarelor și a altor mijloace pentru a face față situației. Scenariul a inclus și stingerea unui incendiu izbucnit la Spitalul orășenesc Deta, punând la încercare capacitățile de gestionare a situațiilor de urgență ale echipajelor implicate.

Aceste exerciții demonstrează importanța pregătirii continue a forțelor de intervenție pentru a răspunde eficient în caz de situații de urgență reale. Colaborarea cu parteneri internaționali, cum ar fi Republica Serbia, este esențială pentru a dezvolta abilitățile necesare pentru a face față cu succes acestor situații complexe. Prin astfel de antrenamente, pompierii militari din Timiș se asigură că sunt pregătiți să facă față oricărei provocări și să protejeze viețile și bunurile cetățenilor.

Articolul precedentExperiențe pentru toată familia, la Iulius Town: spectacol de magie și iluzionism, competiții de șah și ateliere pentru copii
Articolul următorPrimarul comunei Giroc, Dan Vîrtosu, a anunțat cu entuziasm lansarea unei serii de întâlniri deschise cu cetățenii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.