Acasă Evenimente Comuna Șag, în Mișcare: 4 Proiecte de Infrastructură Votate Unanimitate la Ședința...

Comuna Șag, în Mișcare: 4 Proiecte de Infrastructură Votate Unanimitate la Ședința de Consiliu Local

299
0

 

Într-o zi semnificativă pentru comuna Șag, s-a desfășurat o ședință de consiliu local în care au fost dezbătute și votate în unanimitate patru proiecte importante, care vor avea un impact semnificativ asupra comunității locale. Primarul comunei Șag, Flavius Alin Roșu, a transmis că acest pas reprezintă un moment crucial pentru dezvoltarea și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

1. **Extinderea Rețelei de Apă**

Unul dintre proiectele majore votate în ședința de consiliu local a fost extinderea rețelei de apă în localitatea Șag. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați, iar în perioada următoare se va organiza licitația pentru execuție. Valoarea proiectului se ridică la impresionanta sumă de 8,562,000 lei. Această investiție va contribui semnificativ la asigurarea unui acces adecvat la resursa vitală a apei pentru locuitorii comunei.

2. **Extinderea Rețelei de Canalizare**

Pe lângă proiectul de extindere a rețelei de apă, a fost aprobat și un proiect similar pentru extinderea rețelei de canalizare în Șag. Indicatorii tehnico-economici au fost votați în favoarea proiectului, iar licitația pentru execuție va urma în viitorul apropiat. Valoarea acestui proiect se ridică la 17,660,000 lei. Această inițiativă este esențială pentru asigurarea gestionării eficiente a apelor uzate și protejarea mediului înconjurător.

3. **Pistă pentru Biciclete**

Comuna Șag se va dezvolta și pe dimensiunea mobilității durabile, cu un proiect de construire a unei piste pentru biciclete. Indicatorii tehnico-economici au fost votați, iar execuția proiectului va fi licitată în viitorul apropiat. Această investiție în mobilitatea prietenoasă cu mediul are o valoare de 2,611,700 lei și va spori calitatea vieții locuitorilor, promovând utilizarea bicicletei ca mijloc de transport.

4. **Montare Semafor Intersecție Strada II cu DN59**

Un alt proiect important discutat a fost montarea unui semafor la intersecția străzii II cu DN59. În premergătorul aprobării proiectului de către consiliul local, primarul a avut întâlniri cu reprezentanții DRDP Timișoara și IPJ Timiș pentru a obține sprijinul necesar în obținerea avizelor. Această investiție va fi finanțată din bugetul local, estimându-se o valoare de 280,000 lei. Implementarea semaforului va contribui la creșterea siguranței traficului în zonă.

Primarul comunei Șag, Flavius Alin Roșu, a subliniat importanța acestei reușite și a mulțumit consilierilor locali pentru cooperarea lor indiferent de afilierea politică. Aceste proiecte reprezintă o dovadă a eforturilor depuse pentru dezvoltarea durabilă a comunității locale și îmbunătățirea vieții locuitorilor din Șag. Cu speranța că aceste inițiative vor aduce beneficii semnificative, locuitorii comunei așteaptă cu nerăbdare implementarea acestor proiecte de infrastructură.

Articolul precedentUn bărbat de 48 de ani, a căzut de pe o schelă metalică, în Timișoara!
Articolul următorColiziune pe Strada Popa Șapcă: O Victimă Transportată la Spital

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.