Acasă Evenimente Măsuri Drastice în Controlul Unităților de Alimentație Publică din Reșița

Măsuri Drastice în Controlul Unităților de Alimentație Publică din Reșița

109
0


Într-un demers ferm pentru asigurarea calității produselor și serviciilor oferite de unitățile de alimentație publică, autoritățile din Reșița au desfășurat o operațiune de control amănunțit. Verificările s-au concentrat pe unitățile de alimentație publică din zona centrală a municipiului și au avut ca rezultat descoperirea unor abateri grave de la legislația în vigoare.

Miercuri, 3 octombrie 2023, inspectorii au analizat atent activitatea a 7 operatori economici, în special restaurante de renume. Verificările s-au soldat cu identificarea unor nereguli grave în modul în care aceste unități își desfășurau activitatea. Prin urmare, au fost luate măsuri drastice.

Printre principalele abateri descoperite s-au numărat practici comerciale incorecte, precum și prezența insectelor, atât vii, cât și moarte, în blocul alimentar. De asemenea, s-au găsit produse preparate și materii prime care nu aveau elementele de identificare și caracterizare necesare pentru a le determina conformitatea. Multe preparate prezentau modificări organoleptice, iar condițiile de depozitare și igienizare lăsau de dorit. Materiile prime depășeau data limită de consum, iar reguli importante, precum cele stabilite prin ordinul ANPC 201/2022 privind furnizarea de informații și comercializarea produselor finite, nu erau respectate.

Ca urmare a acestor descoperiri, s-au aplicat sancțiuni stricte, în valoare totală de 40.000 de lei, sub forma a 10 amenzi contravenționale și 7 avertismente. De asemenea, 5 unități au fost temporar oprite de la prestarea serviciilor până când vor face remedierile necesare.

Măsurile nu s-au oprit aici, cu unitățile de alimentație publică în cauză fiind retrase produsele neconforme și oprindu-se definitiv de la comercializare. Se propune, de asemenea, încetarea practicilor comerciale incorecte pentru toate cele 7 unități.

Autoritățile din Reșița au asigurat că astfel de controale se vor desfășura în mod regulat pentru a se asigura că unitățile de alimentație publică respectă în totalitate reglementările. Această acțiune severă demonstrează angajamentul în asigurarea siguranței consumatorilor și a calității produselor și serviciilor oferite în oraș.

Gubandru Mihai Alin, Comisar șef, CRPC Regiunea Vest, a subliniat importanța acestor controale zilnice și necesitatea respectării regulilor în industria alimentară. Aceste măsuri au fost luate cu scopul de a proteja sănătatea publică și a încuraja întreprinzătorii din domeniul alimentar să respecte cele mai înalte standarde.

Articolul precedentAccident rutier grav în Timișoara: Un bărbat de 60 de ani a decedat
Articolul următorTragedie în Lumea Dansului Sportiv: Vicepreședintele Federației Valentin Illeș, Victima unui Accident Teribil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.