Acasă Evenimente Hamilton a inaugurat, în UBC 0 din Iulius Town, un hub global...

Hamilton a inaugurat, în UBC 0 din Iulius Town, un hub global de dezvoltare a software-ului folosit în spitale, laboratoare și instituții de cercetare

80
0

Hamilton Central Europe, membră a grupului Hamilton, a inaugurat pe 20 septembrie 2023, la Timișoara, noul hub global de dezvoltare software. Compania este specializată în dezvoltarea platformelor automate în manipularea lichidelor utilizate în spitale, laboratoare și alte instituții de cercetare din întreaga lume. Hubul  Hamilton este situat în clădirea United Business Center 0 din ansamblul mixed-use Iulius Town și va contribui la soluțiile software ale diviziei de Robotică Hamilton.

La mai puțin de jumătate de an de la anunțarea investiției, Hamilton Central Europe a inaugurat, alături de parteneri și membrii echipei, noul hub de dezvoltare software. Hamilton este un lider tehnologic global în știința vieții, dispozitive medicale, automatizarea laboratorului și industriile de gestionare a probelor.

Este o reală bucurie pentru noi ca în anul în care aniversăm primii 10 ani de activitate în România să inaugurăm și această nouă investiție, care se adaugă celorlalte, din acest an: dezvoltarea departamentului de Prelucrare Tablă, unul dintre cele mai performante din acest moment și extinderea fabricii de la Giarmata, care se va finaliza în luna noiembrie. Acest hub, prin soluțiile software pe care le va dezvolta, va contribui la misiunea pe care Hamilton și-a asumat-o, aceea de a inova pentru a îmbunătăți viața oamenilor”, a declarat Ciprian Ractei, Director General Hamilton Central Europe.

Noul hub de dezvoltare software, de aproximativ 500 mp, se află în United Business Center 0 din ansamblul Iulius Town și se bucură de un spațiu modern de birouri și un laborator de testare a softului Hamilton Venus, pe care specialiștii din România îl dezvoltă alături de echipele din Reno (Nevada, SUA) și Bonaduz (Graubünden, Elveția).

Înființarea centrului de dezvoltare software în Timiș este un pas foarte important în strategia Hamilton de a-și consolida oferta de software pentru clienții săi. Sunt încântat că ni s-au alăturat, în acest proiect important, specialiști remarcabili în dezvoltarea de software și aștept cu nerăbdare să-i cunosc pe cei care vor forma următoarele echipe scrum”, a declarat Jean-Claude Lugeon, Senior Project Leader la Hamilton Bonaduz AG.
Divizia de Robotică a grupului Hamilton, un inovator de top în automatizarea laboratoarelor, dezvoltă și produce instrumente automate de manipulare a lichidelor utilizate în spitale, laboratoare și alte instituții de cercetare din întreaga lume.

Software-ul Venus de la Hamilton, dezvoltat de noul hub global, le permite utilizatorilor să programeze și să controleze instrumentele de manipulare a lichidelor precum Hamilton STAR, STAR V, VANTAGE și Nimbus. De altfel, software-ul Venus optimizează tehnologia inovatoare de pipetare MagPip, disponibilă pe STAR V și VANTAGE, care este capabilă să ruleze volume cuprinse între 350 nanolitri și 750 microlitri și este proiectată pentru a crește viteza de rulare.

Instrumentele realizate de divizia de Robotică excelează în automatizarea multiplelor aplicații, atât pentru științe biologice, cât și pentru științe analitice: de la genomică, biologie celulară, aplicații de descoperire de medicamente, extracția acidului nucleic, configurarea automată a PCR, fracționarea sângelui, pregătirea probelor etc., până la soluții complexe de flux de lucru în biobancă.

 

Despre Hamilton

Hamilton este un lider tehnologic global în știința vieții, dispozitive medicale, automatizarea laboratorului și industriile de gestionare a probelor. Succesul său se bazează pe invenția seringii microlitice a inginerului chimic american Clark Hamilton, la sfârșitul anilor 1940. Hamilton proiectează și produce acum ventilatoare de ultimă generație, roboți de pipetare, senzori biopharma și alte echipamente de automatizare și precizie pentru spitale, laboratoare, cercetare și industrie din întreaga lume. Hamilton ocupă, de asemenea, o poziție importantă în domenii aflate în creștere rapidă, precum: genetica, robotica, alimentația și tehnologii de mediu. În prezent, grupul are aproximativ 3.000 de angajați la nivel global, în 22 locații  din întreaga lume. Companiile sunt deținute de familia Hamilton.

Despre Hamilton Central Europe

În România, Compania Hamilton și-a început activitatea în anul 2013, în Timiș, prin producția de seringi microlitrice și ace, folosite exclusiv în laboratoarele de cercetare pentru precizia măsurării și pipetării în gama microlitrilor. Odată cu deschiderea Hamilton Central Europe, România a devenit a doua țară din Europa, după Elveția, în care Compania Hamilton desfășoară activități de producție.

Despre United Business Center

La nivel național, sub brandul UBC sunt operaționale 14 clădiri office clasa A, cu o suprafață totală închiriabilă de peste 182.000 mp, în principalele centre universitare din afara Capitalei – Iași (7 clădiri – 75.600 mp), Timișoara (4 clădiri – 80.000 mp) și Cluj-Napoca (3 clădiri – 26.200 mp).

Despre Iulius Town Timișoara

Iulius Town, dezvoltat de companiile IULIUS și Atterbury Europe, este cea mai mare investiţie din vestul țării, în valoare totală de 442 milioane de euro. Proiectul mixt include: cea mai mare suprafaţă de retail din afara Capitalei (105.000 mp, 450 de magazine), un nou concept Cinema City, cel mai mare centru de sănătate şi fitness din România, trei săli de evenimente, restaurante şi cafenele tematice, un parc, carusel pentru copii şi aproximativ 4.070 de locuri de parcare.

Articolul precedentO mamă își ia cu forța cele două fete rămase la tata lor!Vezi VIDEO
Articolul următorAeroportul Timișoara deschidere spre Tel AVIV! Vezi ZBORURILE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.