Acasă Evenimente Șase sculptori vin în septembrie, în comuna timișeană Dumbrăvița. Ei fac parte...

Șase sculptori vin în septembrie, în comuna timișeană Dumbrăvița. Ei fac parte dintr-o categorie rară de artiști români. ”Fiți alături de artă și haideți să urmăriți pe viu realizarea lucrărilor de sculptură sudată!”

83
0

În comuna timișeană Dumbrăvița vin șase scultptori români, pentru Simpozionul Sculptura Sudată.

Este vorba despre artiștii SORIN PURCARU, DARIUS HULEA, EMANUEL CHIRIAC, DAVID BANDI, ZOLTAN ROSTAȘ, BOGDAN NUELEANU (inițiator).

Numărul participanților la ediția 2023 este dublu față de cel al edițiilor anterioare, semn că simpozionul devine tot mai interesant pentru artiști și comunitate, deopotrivă.

Artistul plastic Bogdan Nueleanu, inițiator și organizator al simpozionului, dumbrăvițean, cunoscut și consacrat artist local specializat în sculptură sudată, a reușit să facă din acest proiect o marcă artistică proprie a localității, singura din România care deja strânge o colecție cu lucrări unicat, la cele șase din anii trecuți urmând să se adauge șase de anul acesta.

Artiștii participanți sunt fie nume consacrate din domeniu, fie nume noi, sculptori care aduc inedit, noutate și unicitate. Demersul lor va încânta privirile publicului, dezbrăcând arta de inhibiții pentru cei care vor să-i vadă la lucru în parcul central al localității, unde din 16 septembrie până în 30 septembrie vor lucra și vor crea pentru comunitate.

Simpozionul Sculptura Sudată este realizat și anul acesta de Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Timișoara, în parteneriat cu Primăria Comunei Dumbrăvița – Timiș, cu susținerea sponsorului principal MA System.

Invitația artiștilor pentru public sună așa: ”Fiți alături de artă și haideți să urmăriți pe viu realizarea lucrărilor de sculptură sudată!”

Articolul precedentSmiley, Spike, Taxi, cooking show by Chef Foa, filme în aer liber, kids zone și alte surprize la petrecerea aniversară Iulius Town, „Picnic in My Town”
Articolul următorInterviu realizat de moderatorul Stelian Iordache cu primarul comunei Moravița, Răzvan Brăzdău, și vicecampioana europeană la atletism Angela Cozma.VEZI VIDEO!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.