Acasă Evenimente Ciprian Trocan, director DPS:”Merită să plătim noi avize din bani publici tot...

Ciprian Trocan, director DPS:”Merită să plătim noi avize din bani publici tot către alte instituții publice? Merită să ne mai consumăm nervii și energia pentru proiecte care știi că vor fi împiedicate cu un singur pix?”

280
0
Tânărul director de la Direcția de Prestări Servicii Timiș, Ciprian Trocan, este dezamăgit de colaborarea cu Primăria Timișoara.
Această dezamăgire vine de la birocrația care ne omoară pe zi ce trece, în loc să ne digitalizăm, parcă ne înecăm tot mai mult în avize, acte etc.
Ciprian Trocan dorește să facă un bine Timișoarei, până la urmă, dorește dărâmarea și amenajarea unui gard din centrul Timișoarei.
A demarat acest proiect în anul 2022, și încă nu a terminat cu avizele cerute de la primăria Timișoara. Este pur și simplu NOAPTEA MINȚII!
Să treacă așa mult timp și să râmâi tot la nivelul hârtiilor.
Directorul nu se va lăsa intimidat, dar speră să ne facem bine odată!
Trăiască HÂRTIILE!
“În luna mai a anului 2022, alături de colegii mei, demaram un proiect simplu, dar care urma să schimbe fața unei zone extrem de aglomerate din centrul Timișoarei. Doream să demolăm și să reamenajăm, în contextul Capitalei Europene a Culturii, în care așteptam puhoiul de turiști anunțați, gardul parcării Consiliului Județean Timiș din centrul Timișoarei.
Ca pentru orice proiect de acest gen, am solicitat Primăriei un certificat de urbanism în care ne-au fost specificate numeroase avize care trebuiau a fi obținute. Toate acestea pentru a demola gardul până la o anumită cotă, a reamenaja spațiul și a fi dat în folosință- lucrare întinsă pe maxim 14 zile, din care două cu deranj, în urma lucrărilor de demolare.
După mai bine de un an de așteptare pentru eliberarea acestor avize de către anumite instituții și entități care, în practică, nu aveau competență pe acest subiect, am reușit să depunem toate documentele solicitate la aceeași instituție care le-a impus în vederea emiterii autorizației de demolare.
Zilele acestea, primesc la birou o mare surpriză. Pe lângă avizele solicitate în urmă cu aproape un an și jumătate, am aflat că s-au mai adăugat alte patru, de la alte noi instituții. Repet, totul pentru a demola un gard în centrul Timișoarei, pe baza unui proiect demarat în primele luni ale anului 2022.
Și atunci, mă întreb oare cât vom mai continua așa? Merită să plătim noi avize din bani publici tot către alte instituții publice? Merită să ne mai consumăm nervii și energia pentru proiecte care știi că vor fi împiedicate cu un singur pix? Merită să mai îndrăznim să facem lucruri mărunte, că în privința celor mari, în Timișoara de azi, nu prea mai îndrăznești? Sunt întrebări care descurajează, dar care totuși ne fac să mergem înainte.
Sincer, cred că încă sunt visător și încă sper în prioritizarea și coagularea forțelor pentru proiectele de interes public. Încă sper că birocrația excesivă impusă din birouri pentru blocarea unor proiecte va dispărea în viitorul apropiat. Și da, încă sper că orașul și administrația publică locală își va reveni curând.
Până anul viitor, așteptăm noi și noi avize, autorizații și aprobări pentru a face bine! Fiindcă nu contează cine își dorește frumosul, contează cine semnează și face regulile într-un oraș tot mai gri”, a transmis directorul Direcției de Prestări Servicii Timiș, Ciprian Trocan.
Articolul precedentPrimăria Șag investește în sport!
Articolul următorMuzică live, la Pescada Porto, noul restaurant cu specific pescăresc din Iulius Town. VEZI POZE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.