Acasă Economic Sorin Grindeanu: După trei premieri de dreapta este nevoie de consolidare fiscală....

Sorin Grindeanu: După trei premieri de dreapta este nevoie de consolidare fiscală. Datoria guvernamentală a explodat.

134
0

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susţine că după trei premieri de dreapta este nevoie de consolidare fiscală deoarece 60% din banii împrumutaţi astăzi de România sunt folosiţi pentru a acoperi datoriile făcute de fostele guvernări.

“De ce este nevoie acum de consolidare fiscală? Voi fi direct: pentru că 60% din banii împrumutaţi astăzi de România merg pentru plata sau refinanţarea datoriilor din urmă, mai ales a datoriilor imense contractate de guvernările de dreapta”, a scris Grindeanu pe Facebook.

“Pe scurt: în timpul guvernărilor de dreapta, deficitul bugetar a ajuns la recordul istoric de 100 miliarde lei (în anul 2020), faţă de 29 miliarde lei în octombrie 2019 (ultima lună de guvernare PSD). Iar, din cauza acestor derapaje bugetare masive din perioada guvernărilor Orban şi Cîţu, datoria guvernamentală a explodat! Ponderea datoriei guvernamentale în PIB a explodat de la 35,1% din PIB în anul 2019 la 48,6% din PIB în anul 2021, potrivit Eurostat”, a mai transmis Grindeanu.

Ministrul Transporturilor mai susţine că România riscă să piardă fonduri europene şi din PNRR.

Articolul precedent3 AUGUST- ZIUA TIMIȘOAREI!
Articolul următorLuni, 7 august, în ansamblul Iulius Town va avea loc un amplu exercițiu al ISU Timiş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.