Acasă Evenimente Arbitrul desemnat la finala Ligii Campionilor, anchetat de UEFA

Arbitrul desemnat la finala Ligii Campionilor, anchetat de UEFA

300
0

Polonezul Szymon Marciniak, care a condus finala Cupei Mondiale de fotbal 2022 şi a fost desemnat să arbitreze următoarea finală a Ligii Campionilor, este anchetat de UEFA pentru participarea sa la un miting al extremei drepte.

Szymon Marciniak a participat la o reuniune organizată de Slawomir Mentzen, şeful partidului Confederaţia, cunoscut pentru că a lansat sloganul “Suntem împotriva evreilor, homosexualilor, avortului, fiscalităţii şi Uniunii Europene” şi pentru alte instigări la ură rasială.

Contactată joi de cotidianul The Guardian pe această temă, UEFA a răspuns cu acest comunicat: “UEFA este la curent cu acuzaţiile referitoare la Szymon Marciniak şi solicită clarificări urgente. UEFA şi întreaga comunitate fotbalistică detestă valorile promovate de gruparea în cauză şi iau foarte în serios aceste acuzaţii. Un anunţ suplimentar va fi făcut mâine, după analizarea tuturor dovezilor.”

Marciniak a fost desemnat să arbitreze finala Ligii Campionilor, Manchester City – Inter Milano, care va avea loc pe 10 iunie la Istanbul, în timp ce românul Istvan Kovacs va fi al patrulea oficial la această partidă, a anunţat UEFA.

Articolul precedent1 iunie Ziua Copiilor, sărbătorită în Parcul Copiilor din Timișoara
Articolul următorSe lucrează la centura Timișoarei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.