Acasă sănătate SĂLILE DE OPERAȚIE DE LA NOUA MATERNITATE A TIMIȘOAREI PRIND CONTUR

SĂLILE DE OPERAȚIE DE LA NOUA MATERNITATE A TIMIȘOAREI PRIND CONTUR

183
0

Viitoarea maternitate, prima construită în Timișoara în ultimii 50 de ani, va avea 5 etaje, conform proiectului. Unele echipamente au fost deja achiziționate și așteaptă să fie montate: mamograful, aparatul de radiologie, mai multe lămpi speciale pentru ginecologie. La începutul primăverii, CJ Timiș a inițiat și procedura de achiziție a mobilierului necesar clinicii: paturile de spital, canapelele pentru consultații și fotoliile necesare recoltării analizelor.

„Am avut încă o vizită pe șantierul noii maternități, un edificiu care va constitui o premieră pentru noi în ultimii 50 de ani. Lucrările evoluează mulțumitor, sunt schimbări semnificative față de ultima vizită pe care am făcut-o în decembrie. Încep să prindă contur sălile de operații, zonele de primire a nou-născuților. Abia aștept să vedem finalizat acest obiectiv în toamna acestui an. Fiind și un proiect european, dorim să accelerăm lucrurile astfel încât obiectivul de investiții să fie finalizat în timpul stabilit în contract. Legat de partea de lucrare efectivă, s-a finalizat întreaga structură a noului spital, acum se lucrează la partea de compartimentări. În mare parte, instalațiile au fost și ele finalizate, au început să sosească echipamentele – instalația de oxigen; partea de apă-canalizare și instalația de curent slab, respectiv instalația electrică sunt deja fiecare postate pe amplasamentul stabilit conform proiectului. Urmează partea de montări de ferestre și de finisaje.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Promisiunea autorităților județene este că noua maternitate va fi gata până la 1 septembrie. După finalizarea construcției și dotare, urmează etapele de obținere a avizelor necesare eliberării autorizației de funcționare.

Articolul precedentÎNCEPE EVALUAREA NAȚIONALĂ A ELEVILOR DE CLASA A II-A
Articolul următorUNITATEA ÎN EUROPA, SĂRBĂTORITĂ ASĂZI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.