Acasă Evenimente ÎNCEPE EVALUAREA NAȚIONALĂ A ELEVILOR DE CLASA A II-A

ÎNCEPE EVALUAREA NAȚIONALĂ A ELEVILOR DE CLASA A II-A

98
0

În această perioadă, elevii de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a din toată țara susțin evaluarea națională la final de an. Încep cei mai mici, marți, 9 mai, cu probele scrise la limba română și limba maternă. Miercuri se vor desfășura și cele de citit, iar joi, și cea de matematică. Vineri, vor fi și probe de română pentru minorități naționale.
La clasa a II-a, cea care începe marți testările, se urmărește evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise, evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor citite și evaluarea competenţelor de matematică. La clasa a IV-a se evaluează competenţele de înţelegere a textului scris în limba română și competenţele de matematică, în timp ce la clasa a VI-a se urmărește evaluarea competențelor din ariile curriculare „Limbă şi comunicare” și „Matematică şi Ştiinţe ale naturii”.
De corectarea lucrărilor se vor ocupa doi profesori, dintre care unul trebuie să fie cel de la clasă. Rezultatele ar urma să fie comunicate numai privat, elevilor și părintelui, la șapte zile după fiecare probă. Acestea nu pot fi trecute în catalog ci, cel mult, în planurile individualizate de învăţare ale unității.

Articolul precedentA FOST GĂSIT TRUPUL UNUI BĂIAT DE 11 ANI DISPĂRUT ÎN MUREȘ
Articolul următorSĂLILE DE OPERAȚIE DE LA NOUA MATERNITATE A TIMIȘOAREI PRIND CONTUR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.