Acasă Economic DEȘEURILE DE BERE POT FI FOLOSITE PENTRU CONFECȚIONAREA BATERIILOR

DEȘEURILE DE BERE POT FI FOLOSITE PENTRU CONFECȚIONAREA BATERIILOR

156
0

 

Oamenii de știință au descoperit o nouă metodă prin care bateriile pot fi create. Astfel, miliardele de deșeuri de bere pot fi de folos în confecționarea bateriilor. Descoperirea a fost făcută de către o echipă de chimiști de la Facultatea Friedrich Schiller din Germania. Totodată, specialiștii transmit faptul că această metodă ne va ajuta să ne apropiem de un viitor ecologic.
,, De câțiva ani, cercetăm adecvarea diferitelor materii prime biologice pentru a realiza materiale cu conținut de carbon pe care le folosim pentru a crea dispozitive de stocare a energiei”, a declarat Andrea Balducci de la Universitatea din Jena.
S-a remarcat și faptul că fabricile de bere sunt bine distribuite în Europa, lucru care ajută la obținerea ușoară a deșeurilor ca materie primă pentru acest proces. Uniunea Europeană generează aproximativ 7 miliarde de tone de cereale uzate, dintre care aproximativ 1,5 miliarde de tone sunt produse numai în Germania.
,, Acest tip de deșeuri ar putea fi o opțiune interesantă pentru producerea de materiale pentru supercondensatori dacă anumiți factori pot fi optimizați în continuare, cum ar fi costul compoziției chimice a materiei prime”, a mai adăugat Balducci.

Articolul precedentLudovic Orban, audiat la DNA în dosarul primului mare tun dat în pandemie
Articolul următorDoliu in BANAT! A murit Tiberiu Ceia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.