Acasă Social AVIZ ȘOFERILOR! MAȘINILE DIESEL AR PUTEA AVEA UN DISPOZITIV DE MANIPULARE INSTALAT

AVIZ ȘOFERILOR! MAȘINILE DIESEL AR PUTEA AVEA UN DISPOZITIV DE MANIPULARE INSTALAT

119
0

 

  Aproximativ 77% dintre mașinile diesel Euro 6 și 85% dintre vehiculele mai vechi au rezultate care lasă de dorit la teste, mai exact, indică emisii excesive. Acestea emit cantități mari de dioxid de carbon, lucru care indică o posibilă utilizare a unui dispozitiv de manipulare interzis. Acest dispozitiv este un software care permite vehiculelor să activeze un sistem de control al poluării în timpul testelor.

  Au fost constatate niveluri extreme de emisii în minimum 40% dintre teste, ceea ce dovedește faptul că utilizarea unui astfel de dispozitiv este aproape sigură, relatează Politico.

  Conform raportului, nu mai puțin de 19 milioane de mașini cu niveluri de emisii suspecte, precum și 13 milioane de vehicule cu niveluri extreme circulă, la momentul actual, în Europa și în Regatul Unit.

  ,, Aceste rezultate prezintă un set solid de dovezi pentru ca autoritățile să investigheze și, eventual, să ia măsuri corective pentru a aborda riscurile pentru sănătate reprezentate de mașinile diesel europene care circulă pe drumurile noastre”, a declarat directorul general al ICCT, Peter Mock, pentru Europa.  

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentRadiografii Sociale cu Aurel Mihuț ! – Radiografia Comunei Cărpiniș
Articolul următorBEBBO – APLICAȚIA DE EDUCAȚIE PARENTALĂ CARE AJUTĂ LA CREȘTEREA COPIILOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.