Acasă Evenimente Dorin Cioabă anunță că romii vor să dea în judecată Biserica Ortodoxă...

Dorin Cioabă anunță că romii vor să dea în judecată Biserica Ortodoxă Română: “Nu și-a cerut niciodată scuze public și tot mușamalizează”

115
0

 

  • Dorin Cioabă anunță că romii vor să dea în judecată Biserica Ortodoxă Română: “Nu și-a cerut niciodată scuze public și tot mușamalizează”

Dorin Cioabă, regele autointitulat al romilor a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va fi dată în judecată într-un proces internațional pentru perioada în care aceasta ar fi ținut în robie comunitatea de romi. Acesta a precizat faptul că mai marii bisericii nu și-au cerut niciodată scuze public pentru momentul istoric petrecut în urmă cu aproape 170 de ani.

“Credem noi că trebuie să se facă puțină lumină în situația aceasta. De 167 de ani de când romii au fost dezrobiți Biserica Ortodoxă nu a făcut nimic și nu și-a cerut niciodată scuze public și tot mușamalizează acest subiect. O să spunem în conferință și de ce. Am cerut public și prin diverse proiecte, pentru că au fost o serie de proiecte cu fonduri norvegiene pe care ei le-au refuzat, pentru că n-au vrut să pună la dispoziție documente”, a spus pentru Turnul Sfatului Dorin Cioabă.

Subiectul legat de dezrobirea romilor și implicarea Bisericii Ortodoxe Române despre care Dorin Cioabă vorbește, dar și măsurile pe care romii le vor lua, se vor dezbate și analiza timp de trei zile, începând de mâine, 1 martie, în cadrul Conferinței Romilor Europeni care va avea loc la Sibiu.

“A venit vremea să recunoască public faptul că au ținut în robie conunitatea de romi, fără să recunoască faptul că au făcut mult rău neamului. Și nici scuze nu și-au cerut public. Papa a făcut un asfel de gest în timpul vizitei în România și și-a cerut scuze în numele Biserici Catolice”, a mai spus Dorin Cioabă în anunțul făcut despre Conferința Romilor Europeni.

Reamintim că, la sfărșitul anului trecut, Cioabă declara că intenționează să dea în judecată și guvernul Indiei: „Mă oblig să chem în judecată în tribunalele internaționale guvernul Indiei pentru a-i obliga să ne recunoască și să obținem un statut de cetățeni care trăim în diasporă. Nu avem pretenții, vrem să avem o identitate”.

Articolul precedentFinlanda a început astăzi construirea unui zid la graniţa cu Rusia
Articolul următorTrupele Antitero au ajuns la Tribunalul Timiș! Un laptop suspect a fost abandonat în clădire!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.