Acasă Evenimente Autospecială nouă pentru pompierii din Lugoj

Autospecială nouă pentru pompierii din Lugoj

112
0

 

Astăzi, în prezența comenzii inspectoratului, a viceprimarului Municipiului Lugoj, a unor reprezentanți din cadrul structurilor MAI și MAPN dar și a întregului personal din cadrul Detașamentului de Pompieri Lugoj, a avut loc prezentarea și operaționalizarea unei noi autospeciale de intervenție.

Autospeciala are o capacitate de 4000 l de apă, 200 l de material spumant, un modul de descarcerare și un modul de acordare a primului ajutor medical în situații de urgență.

Aceasta a fost achiziționată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania, în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Autospeciala este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Începând de astăzi, noua autospecială de stingere va asigura intervențiile și misiunile specifice în cele 78 de localități (comune și sate) din raionul de intervenție a Detașamentului de Pompieri Lugoj, asigurând un răspuns mai prompt și mai eficient în situații de urgență, pentru protecția populației.

Mulțumim Departamentului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru sprijinul acordat în înnoirea parcului auto cu autospeciale moderne și eficiente!

Articolul precedent“Băieții deștepți” din Programul Start Up Nation, trimiși în judecată de Parchetul European
Articolul următorAccident mortal pe drumul național din localitatea Făget

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.