Acasă Evenimente Vă invităm la spectacol!

Vă invităm la spectacol!

264
0
Art Generation prezintă spectacolul de dans contemporan „Fetița cu chibrituri” (Adaptare după basmul „Fetița cu chibrituri” scris de Hans Christian Andersen)
📝18 decembrie, ora 16:00 la Casa Tineretului Timișoara
Durata: 1 oră
Regia și Coregrafia: Denisa Imbrea (Fodor)
Distribuția: Adela Moldovan, Irina Petrescu, Teodora Prodana, Dara Alexa, Adriana Gyuge, Francesca Gherman, Sofia Goleanu, Ana Birceanu, Elisa Radosav, Denisa Imbrea (Fodor).
Partener: FITT Timisoara
Sponsor: VECAR OM EST
Asociația Cultural Artistică Art Generation a fost înființată în luna mai 2021. Pe scurt: Această asociație are scopul de a contribui la dezvoltarea rolului și locului artei dansului contemporan în cadrul mai larg al artelor spectacolului, din România și dincolo de granițele ei. Misiunea organizației este educarea și profesionalizarea coregrafică a tinerilor, conceperea și livrarea de produse culturale în arta dansului de către tinerele generații, în special în formele de expresie artistică contemporană, educarea publicului larg și creșterea accesului la spectacole de contemporan. Asociația recrutează și formează tinere talente pe plan local, în județul Timișoara, inclusiv copii și tineri din medii rurale, dezavantajate sau fără posibilități, pentru a crea un nucleu de artiști ai dansului contemporan care să aducă Timișoara pe primele locuri național în ceea ce privește proveniența generației tinere de artiști profesioniști ai României. Componenții „Art Generation” sunt tineri pasionați de arta dansului ce provin din rândul elitelor școlii de balet „Denisse”, unde studiază dansul contemporan și dansul clasic, de pregătirea lor se ocupă Denisa Imbrea (Fodor) absolventă a Universității de Arte Târgu Mureș, Artele Spectacolului, secția Coregrafie, în prezent parcurg Masterul Coregrafie și performanță în dans (Pedagogia dansului) la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București. Rezultate: Anul trecut, pe data de 22 decembrie, „Art Generation” a prezentat, în premieră la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, prima producție, spectacolul de dans contemporan „Fetița cu chibrituri”, un moment din spectacol fiind prezentat și la „Românii au talent”, în acest an. Art Generation a participat cu un moment din spectacolul ”Fetița cu chibrituri” anul acesta în luna noiembrie, la evenimentul „Festivalului Drepturilor Copilului”, desfășurat la Muzeul Național de Artă din București. Tot în acest an, pe data de 24 septembrie, ansamblul de dans al asociației „Art Generation”, a prezentat pe scena unei locații publice din Timișoara, un nou spectacol de dans contemporan „Su-Spin de trandafir”.
În luna decembrie spectacolul de dans contemporan ”Fetița cu chibrituri” va avea loc la Casa Tineretului Timișoara, pe data de 18 decembrie la ora 16:00.
Articolul precedentS-a stins din viata Iosif Ciocoloda.
Articolul următorDavid Popovici a doborât un nou record la juniori, în timpul semifinalelor Campionatului Mondial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.