Acasă National A murit Teodor Dumitru Fîrțonea

A murit Teodor Dumitru Fîrțonea

117
0

Un om bun a plecat spre o lume mai bună

Teodor Dumitru Fîrțonea (1957 – 2022)

 

Cu nemărginită durere vă anunțăm că astăzi, 5 noiembrie 2022, prietenul și colegul nostru Teodor Dumitru Fîrțonea s-a stins din viață.

Un om bun a plecat spre o lume mai bună, lăsând în urmă multă tristețe, lacrimi și durere în sufletele celor dragi, precum și în rândul prietenilor și colegilor.

Este foarte greu să vorbim despre Teo la timpul trecut și aproape de neimaginat gândul că, de acum înainte, nu-l vom mai avea alături și că îl vom purta doar în inimile și amintirile noastre.

Soț, tată, bunic, profesor, lider, prieten, coleg, Teo a știut întotdeauna să ne fie aproape fiecăruia, să se bucure alături de noi și să ne susțină atunci când am avut nevoie.

Teodor Dumitru Fîrțonea s-a născut la 22 octombrie 1957, în Blaj, județul Alba. Licențiat în Fizică, Teo a ales să îmbrățișeze meseria de dascăl, începându-și cariera la Sibiu.

Imediat după Revoluție, în martie 1990, a fost ales vicepreședinte al Sindicatului Învățământului Preuniversitar Județean SIBIU, organizație pe care, de alftfel, a condus-o începând din octombrie 1991 până în prezent.

În 1992, alături de colegi din mai multe județe, a fondat Federația Educației Naționale, din conducerea căreia a făcut parte până în 2013. În același an, Teo a coordonat negocierile care au dus la fuziunea dintre Federația Educației Naționale cu Federația Sindicatelor din Învățământ „SPIRU HARET“.

Din anul 2013 și până în prezent, Teo a ocupat funcția de prim-vicepreședinte al Federației Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“.

A fost un lider dedicat și implicat, care a luptat neîncetat pentru drepturile colegilor săi, dar și pentru un sistem educațional performant.

Suntem alături de familia îndurerată, în aceste grele momente! Condoleanțe!

Prietene drag, îți mulțumim! Nu te vom uita nicioadată!

Dumnezeu să te odihnească în pace!

 

Colegiul Liderilor FSE „SPIRU HARET“, au postat cei de la Federația Spiriu Haret.

Articolul precedentElicopter cu șapte oameni la bord s-a prăbușit în Italia.Erau și doi copii!
Articolul următorALERTĂ DE Incendiu la un bloc de 20 de etaje în Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.