Acasă Evenimente Centrul din Timişoara al ZF R&D Tech Center România, companie ce dezvoltă...

Centrul din Timişoara al ZF R&D Tech Center România, companie ce dezvoltă soluții e-mobility, are un nou sediu în UBC 3 din Iulius Town, în care lucrează 270 de ingineri

111
0

ZF R&D Tech Center România din Timișoara – parte din rețeaua globală de cercetare și dezvoltare a Grupului ZF, unul dintre cei mai mari furnizori de automotive din lume, – este prezent, din această toamnă, în hub-ul de business din ansamblul mixt Iulius Town. Tehnologia dezvoltată de ZF a fost folosită la monopostul M8Electro Mahindra Racing, care a concurat, anii trecuţi, la competițiile FIA de Formula E, campionat de curse auto destinat exclusiv mașinilor electrice.

 

Centrul din Timişoara al ZF R&D Tech Center România include peste 400 de angajaţi, iar din această toamnă, 270 de ingineri dintre aceştia lucrează în clădirea de birouri United Business Center 3 (UBC 3) a ansamblului mixt Iulius Town, la proiecte ce modelează transformarea mobilităţii globale. ZF R&D Tech Center Timișoara s-a desprins din divizia de automotive a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed și, din ianuarie 2019, este parte din ZF, companie globală de tehnologie ce furnizează sisteme pentru autoturisme, vehicule comerciale și tehnologie industrială care fac posibilă generația următoare a mobilității.

 

Noile spaţii de birouri din UBC 3 ale ZF R&D Tech Center Timişoara au o suprafaţă de 2.800 mp, iar poziţionarea în ansamblul mixt Iulius Town facilitează accesul angajaţilor la o multitudine de servicii utile în timpul şi după programul de lucru: peste 450 de magazine, restaurante şi cafenele tematice, food court, cel mai mare centru de health & fitness din România, piscină semi-olimpică, hypermarket, grădiniţă şi şcoală primară, săli de evenimente, spaţii de joacă pentru copii etc.

 

Specialiştii din hub-ul de inginerie din vestul României au competenţe în dezvoltarea de sisteme de direcție și frânare, precum şi de soluții de mobilitate electrică și software. „Suntem parte a unui Grup cu vizibilitate globală și, de asemenea, cu standarde similare. Pentru a reuși să ne dezvoltăm rapid și sănătos, aveam nevoie de o locație care să ne acopere cât mai multe din cerințele de grup, dar și care să vină în întâmpinarea angajaților noștri, acestea fiind principalele motive pentru care am ales clădirea UBC 3 din ansamblul Iulius Town. Cum planul de dezvoltare este ambițios, sperăm să ne creștem prezența şi să ajungem, în UBC 3, la 400 de angajați în următorii doi ani, atât prin dezvoltarea competențelor existente, dar și prin crearea de noi competențe la nivel local, dar cu impact regional și, de ce nu, global”, a declarat dr. Sever Scridon, Managing Director ZF R&D Tech Center Timișoara.

 

ZF este partener tehnologic oficial pentru Mahindra Racing, una dintre echipele fondatoare din campionatul ABB FIA Formula E, dedicată exclusiv mașinilor electrice. Monopostul Mahindra Racing M8Electro, dezvoltat cu tehnologie ZF, a concurat în sezoanele 5 – 8 ale competiţiilor şi a folosit întregul sistem de propulsie furnizat de compania de automotive inclusiv motorul electric, transmisia și electronica de putere pe bază de Carbură de Siliciu.

 

Despre United Business Center Timișoara

 

United Business Center Timișoara este parte din cel mai amplu proiect de regenerare urbană din România, Iulius Town. Cu patru clădiri de birouri premium, a căror suprafață totală este de 80.000 mp închiriabili, UBC Timișoara reprezintă o comunitate de business cu peste 40 de companii multinaționale și mai mult de 9.000 de angajați.

 

Clădirea de birouri are o suprafață închiriabilă de 19.000 mp, desfășurați pe 16 niveluri, fiind certificată LEED Platinum conform standardului LEED 2009 Existing Buildings: Operations and Maintenance din partea U.S. Green Building Council.

 

Iulius Town Timișoara integrează cea mai mare zonă de retail din afara Bucureştiului, de 105.000 mp, servicii medicale și nu numai, birouri ale instituțiilor publice, un parc de 5 hectare, cu numeroase facilități de entertainment, dining și loisir. Pe lângă facilitățile oferite de prezența într-un amplu proiect mixed-use, ceea ce se traduce în economie de timp, cei care își desfășoară activitatea în Iulius Town beneficiază de un program de loialitate dedicat, care le oferă discounturi de până la 25% la magazinele, restaurantele și serviciile din ansamblu. 

 

Despre ZF

 

ZF este o companie de tehnologie la nivel global, care furnizează sisteme pentru autoturisme, vehicule comerciale și tehnologie industrială, ce fac posibilă generația următoare a mobilității. În cele patru domenii tehnologice privind controlul mișcării vehiculelor, a siguranței integrate, a conducerii automate și a mobilității electrice, ZF oferă soluții complete în materie de produse și software atât pentru producătorii de vehicule consacrați, cât și pentru furnizorii de servicii de transport și mobilitate în curs de dezvoltare. ZF electrifică o gamă extinsă de tipuri de vehicule, iar cu produsele sale, compania contribuie la reducerea emisiilor, la protejarea climei și la creșterea mobilității în siguranță.

 

ZF are aproximativ 5.000 de angajați în cinci locații din România (Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni, Marghita). Compania își desfășoară activitatea în 188 unități de producție din 31 de țări şi are 157.500 de angajați în întreaga lume.

Articolul precedentPe 26 octombrie îi sărbătorim pe cei care poartă numele de Dumitru
Articolul următorA greșit Poliția și Jandarmii?VEZI VIDEO!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.