Acasă Evenimente Românii au călcat pedala de accelerație pe autostrăzile din România

Românii au călcat pedala de accelerație pe autostrăzile din România

137
0

 

În perioada 17 octombrie- 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul structurii centrale a Brigăzii Autostrăzi împreună cu cei ai Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac, Biroului de Poliție Autostrada A1 București – Râmnicu- Vâlcea, Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu-Vâlcea – Deva, Biroului de Poliție Autostrada A2 București – Constanța și din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A3 București – Brașov au desfășurat o acțiune cu efective mărite pe tronsoanele din responsabilitate.

Acțiunea a avut ca scop principal creșterea gradului de disciplină rutieră, vizând atât combaterea abaterilor săvârșite de conducătorii vehiculelor de transport marfă și persoane, cât și utilizarea nejustificată a benzii de urgență.

În urma desfășurării activității au fost aplicate 401 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 302.120 lei.

În baza OUG 195/2002 privind _circulația pe drumurile publice_ au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale pentru:

▪︎Depășirea Vitezei legale: 13,
▪︎ Neportul Centurii de Siguranță: 33,
▪︎Folosirea telefonului: 8,
▪︎Defecțiuni tehnice: 9,
▪︎ Utilizarea benzii de urgență: 13,
▪︎Depășire neregulamentară: 3,
▪︎ Circulație pe sensul opus: 3,
▪︎ Alte abateri constate: 69.

În baza > OG 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora : au fost aplicate 248 de sancțiunicontravenționaleiar în baza HG 69/2012: 2.

De asemenea au fost reținute 18 permise de conducere 3 pentru depășire neregulamentară, 11 pentru viteză excesivă, 3 pentru circulație pe sens opus iar 1 pentru alte abateri, totodată fiind retrase 4 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să respecte legislația rutieră în vigoare cât și legislația incidentă în domeniul legalității transportului rutier de mărfuri sau persoane, pentru a ajunge în siguranță la destinație.

Articolul precedentSâmbătă, 22 octombrie, de la ora 10:00, nu ratați o nouă ediție a competiției gastronomice “Ceaunul și Grătarul” Opatița!
Articolul următorANDRENALINA MAXIMA- ACUM si AICI SE DECID CAMPIONII 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.