Acasă Evenimente Se face Autostrada Moldovei!

Se face Autostrada Moldovei!

157
0

 

“Construcția a încă două tronsoane din A7 (Autostrada Moldovei) devine posibilă de astăzi !

Au fost semnate la Focșani contractele pentru construcția tronsoanelor 1 și 4 (15,54 km) ale Autostrăzii Buzău-Focșani (82,44 km) dar și contractul de finanțare prin PNRR.

Constructorul român căruia i s-au atribuit ambele contracte de execuție, cu o valoare totală de 1,45 de miliarde de lei (fără TVA), trebuie să finalizeze lucrările în anul 2024 (20 de luni).

Pe tronsonul 1 (Buzău – Vadu Pașii), cu o lungime de 4,6 km și o valoare de 689,28 milioane de lei (fără TVA), antreprenorul va construi inclusiv 4 poduri, pasaje și viaducte și un nod rutier.

Pentru suma 763,72 milioane de lei (fără TVA) același antreprenor va construi pe cei 10,94 de km ai tronsonului 4 (Mândrești Munteni – Focșani Nord), inclusiv 7 poduri, pasaje și viaducte dar și două noduri rutiere.

Pentru a asigura banii necesari construcției am semnat tot astăzi la Focșani contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile (PNRR).

Este asigurată astfel finanțarea construcției celor 4 tronsoane, în valoare totală de 4,9 miliarde de lei (fără TVA), pe măsură ce sunt semnate contractele de execuție a lucrărilor.

Suma alocată construcției tronsoanelor 1 și 4 prin acest contract este de 1,45 de miliarde de lei (fără TVA), iar banii necesari construcției tronsoanelor 2 și 3 vor fi alocați prin acte subsecvente contractului semnat astăzi”, a scris Grindeanu, Ministru Transportului, pe pagina de facebook.

#A7 #AutostradaMoldovei #BuzauFocsani #PNRR #SorinGrindeanu

Articolul precedentDominic Fritz, PREZENT în prima zi de școală la Școala Generală Nr.1
Articolul următorAlin Nica îi “aruncă mănușa” primarului Fritz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.