Acasă Social Consiliul Județean Timiș a lansat harta traseelor turistice din județ

Consiliul Județean Timiș a lansat harta traseelor turistice din județ

100
0

Consiliul Județean Timiș, prin Biroul pentru dezvoltarea turismului și evenimente a realizat o hartă turistică a județului Timiș cu șapte variante de trasee pe care să le propună turiștilor de pretutindeni.

Harta a fost tipărită în format fizic în 10.000 de exemplare și este disponibilă în format digital pe portalul cjtimis.ro/traseeturistice/.

„O dată în viaţă vom avea privilegiul de a fi Capitală Culturală Europeană şi de a avea toate luminile aţintite asupra noastră. Harta traseelor turistice a fost realizată la iniţiativa Biroului de dezvoltarea turismului şi evenimente din cadrul CJ, după un studiu efectuat de Facultatea de Geografie a Universităţii de Vest Timişoara, timp de doi ani, care a reliefat că oraşul are doar trei puncte de atracţie: Catedrala, mall-ul şi centrul istoric.

A fost surprinzător pentru noi, pentru că noi credeam şi credem că sunt şi alte elemente care pot face din Timişoara un punct de atracţie turistică. Aşteptăm ca şi Primăria Municipiului Timişoara să facă un astfel de traseu turistic al municipiului, pe care să-l integrăm în platforma pe care am inaugurat-o astăzi. Acum am inaugurat şapte posibile rute pe care turiştii le au la dispoziţie, dar vom îmbogăţi acest patrimoniu turistic”, a explicat Alin Nica..

Pe lângă obiectivele turistice, precum muzee, cetăți, lacuri, cascade, biserici, mănăstiri, castele și rezervații, harta traseelor turistice conține și informații despre posibilitățile de cazare și servire a mesei.

Rute posibile

Traseele gândite de Biroul pentru dezvoltarea turismului și evenimente sunt următoarele:

traseu 1 – Timișoara-Lugoj-Cetatea Jdioara-Cascada Cornet-Lacul Surduc-Muzeul Traian Vuia
traseu 2 – Timișoara-Jimbolia-Lenauheim-Lovrin
traseu 3 – Timișoara-Satchinez (Rezervația Ornitologică Satchinez)- Sânnicolau Mare-Dudeștii Vechi
traseu 4 – Timișoara-Pișchia-Murani-Charlottenburg-Buzad
traseul 5 – Timișoara-Margina-Transluncani-Cascada Șopot
traseul 6 – Timișoara-Parcul Dendrologic Bazoș-Buziaș-Cramele din Silagiu
traseul 7 – Timișoara-Peciu Nou-Cebza-Ciacova-Deta-Foeni-Banloc-Deta

Deocamdată, cele şapte trasee sunt accesibile doar cu maşina, dar autoritățile iau în calcul posibilitatea de a se ajunge la ele cu trenul și autobuzul.

„Traseul preferat depinde foarte mult de specificul nostru, de exemplu putem opta pentru componenta culturală și alegem Jimbolia”, a declarat, joi, Ruxandra Adam, șef Biroul pentru dezvoltarea turismului și evenimente din cadrul CJ Timiș.

Puncte de atracție vor deveni și situl de la Parța, conacul Mocioni de la Foeni și situl de la Cornești, unde se va clădi și un muzeu.

 

Articolul precedentSorin Grindeanu aduce trenuri electrice pentru ROMÂNIA!
Articolul următorPeste 200 de arome delicioase și un decor de basm la Candy Cat – casa dulciurilor din Iulius Town Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.