Acasă Evenimente Canoistul Cătălin Chirilă, campion mondial în proba de simplu 1.000 m

Canoistul Cătălin Chirilă, campion mondial în proba de simplu 1.000 m

240
0

Cătălin Chirilă a cucerit medalia de aur în proba de canoe simplu pe distanța de 1.000 metri, duminică, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Halifax (Canada).

Legitimat la CSA Steaua, sportivul a fost cronometrat cu timpul de 4 min 14 sec 28/100, după ce în serii fusese înregistrat cu cel mai bun timp, 3 min 59 sec 40/100, relatează Agerpres.

Medalia de argint a fost obţinută de brazilianul Isaquias Santos, campionul olimpic de la Tokyo şi multiplu campion mondial, care a sosit la 1 sec 52/100 de Chirilă. Podiumul a fost completat de cehul Martin Fuksa, la 1 sec 93/100. Fuksa are nu mai puţin de cinci medalii de argint la Mondiale pe această distanţă, precum şi trei titluri europene.

Cătălin Chirilă, medaliat cu argint la canoe simplu pe 500 m la Halifax, a obţinut astfel cea mai importantă medalie din carieră.

Ultima medalie românească la Mondiale data din 2017, la Racice (Cehia), când Victor Mihalachi şi Leonid Carp au cucerit argintul la canoe dublu în proba de 500 m. Ultimul titlu mondial a fost adus în 2015 de echipajul masculin de canoe-4 pe 1.000 m (Leonid Carp, Petre Condrat, Iosif Chirilă, Ştefan Strat).

România a deplasat şase sportivi, conduşi de antrenorul principal Florin Popescu, la Mondialele de la Halifax, şi a avut ca obiectiv o clasare pe locurile 4-6 şi una pe locurile 6-9.

Articolul precedentŞase persoane, între care trei copii, au fost rănite într-un accident de circulaţie care a avut loc duminică seară pe DN 6, în zona localităţii Armeniş
Articolul următorPrimarul Timișoarei Dominic Fritz iubește oamenii, nu mașinile!El vrea ca infrastructura lucrărilor din oraș, să fie pentru pietoni, nu pentru mașini!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.