Acasă National Cod Roșu de caniculă în cinci județe din vestul și nord-vestul țării,...

Cod Roșu de caniculă în cinci județe din vestul și nord-vestul țării, unde se vor înregistra temperaturi de până la 42 de grade.

105
0

ANM avertizează că în județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare și Sălaj se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 42 de grade, iar în cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20…24 de grade și disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Pentru aceste județe meteorologii au emis o avertizare Cod Roșu de caniculă, valabilă astăzi.

 

Cod Portocaliu în mai multe județe din jumătatea sudică a țării. ”Sâmbătă (23 iulie), în sudul Olteniei și al Banatului, precum și în sud-vestul Munteniei valul de căldură va persista, iar local în Transilvania și în zona joasă din Maramureș acesta se va intensifica. Se vor înregistra valori termice diurne de 37…40 de grade, mai ridicate în Oltenia, iar minimele nu vor coborî sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, mai informează ANM.

 

 

Articolul precedentFilme, „explorări prin spațiu” și teatru de păpuși – surprizele din acest weekend la Iulius Town
Articolul următorCod portocaliu de temperaturi extreme, valabil până joi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.