Acasă Evenimente Restricții de circulație pe drumurile județene în weekend, pentru autovehiculele cu masa...

Restricții de circulație pe drumurile județene în weekend, pentru autovehiculele cu masa totală de peste 7,5 tone, între orele 10-20, în județele vizate de Codul Portocaliu de caniculă.

121
0

 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în zilele de

sâmbătă și duminică (23 – 24 iulie), în intervalul orar 10:00 – 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t în județele: Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș – Severin, Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare, doar pe sectoarele de drumuri naționale.

 

Pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi, traficul se va desfășura în condiții normale.

 

Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie.

 

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

 

 

Articolul precedentRezerva de apă a orașului Craiova a fost epuizată, pe fondul unei avarii care a durat o zi și jumătate, în paralel cu creșterea consumului din cauza caniculei
Articolul următorFilme, „explorări prin spațiu” și teatru de păpuși – surprizele din acest weekend la Iulius Town

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.