Acasă Evenimente Vlad Ştefan Oros, elev la Liceul ‘Grigore Moisil’ Timişoara – medalie de...

Vlad Ştefan Oros, elev la Liceul ‘Grigore Moisil’ Timişoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european

184
0

România a obţinut patru medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică.

La concurs au participat aproape 400 de elevi.

”Un alt rezultat excepţional al elevilor români! La Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO2022), echipa României a obţinut un rezultat excepţional, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa”, a anunţat ministrul Educației.

A 52-a Olimpiadă Internaţională de Fizică a fost organizată online de Elveţia şi a reunit 369 de concurenţi.

Echipa ţării noastre a fost coordonată de profesor dr. Delia Constanţa Davidescu şi de conferenţiar universitar dr. Adrian Dafinei, participarea României fiind susţinută de Ministerul Educaţiei, împreună cu Societatea Română de Fizică.

”Felicit elevii români care au obţinut acest rezultat excepţional: Vlad Ştefan Oros, elev la Liceul ‘Grigore Moisil’ Timişoara – medalie de aur, cel mai bun concurent european; Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti – medalie de aur; Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti – medalie de aur; Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti – medalie de aur; George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti – medalie de argint. Încă o dată, felicitări copiilor şi mulţumiri tuturor celor care au contribuit la această performanţă deosebită!”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Articolul precedentAccizele la tutun și alcool vor fi majorate
Articolul următorA murit fostul SENATOR Viorel Matei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.